29 Ιουλ 2010

Λήγει η προθεσμία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων

Εκπνέει σήμερα (29/7) τα μεσάνυχτα η πενθήμερη παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για τη διαδικασία απογραφής των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, με τον αριθμό μέχρι στιγμής να αγγίζει τους 770.000.
Ο αριθμός όσων μισθοδοτούνται από το δημόσιο μέχρι σήμερα το μεσημέρι άγγιζε τις 768.000, ενώ πριν από την άτυπη προθεσμία είχαν απογραφεί 760.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχε δώσει ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλη, το 82% είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου.

Να σημειωθεί πως η τρέχουσα απογραφή αφορά το προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των δήμων και των νομαρχιών, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η απογραφή των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική για την πληρωμή των υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αμέσως μετά θα υπάρξει ανακατανομή των υπαλλήλων σε υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων και θα ακολουθήσει η υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων.

Με βασικό στόχο την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και την αλλαγή των οραγανογραμμάτων στα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς, η αξιοποίηση των στοιχείων της απογραφής είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, είχε επισημάνει ότι είναι "απαραίτητο και επείγον να προχωρήσουμε στην κεντρική διοίκηση αποφασιστικά σε βαθιές τομές". “Διαπιστώσαμε πως σε σύνολο 188 διευθύνσεων βρήκαμε ότι υπάρχουν αρκετές με μηδέν τμήματα, δεκάδες τμήματα με μόνο έναν υπάλληλο, δεκάδες τμήματα με προϊστάμενο αλλά χωρίς υπαλλήλους, ακόμη και δεκάδες τμήματα χωρίς προϊστάμενο και χωρίς κανέναν υπάλληλο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: www.cosmos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More