20 Σεπ 2010

ΠΑΣΟΚ και απογοήτευση

Ακόμα μια δημοσκόπηση καταγράφει την απογοήτευση του ελληνικού λαού από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα δίνει ισχυρό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τη μελέτη της AlCO για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το 64% του ελληνικού λαού θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, έναντι του 25% που πιστεύει το αντίθετο.




Επίσης το 54% θεωρεί ότι υπάρχει άλλος δρόμος και άλλη πολιτική, που θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.


Το 77% απαντά των συμμετεχόντων, απαντούν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ από αυτούς το 59% είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές.


Την ίδια στιγμή όμως, το 82,8% των ψηφοφόρων είναι απογοητευμένοι και από τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που εξηγεί ίσως και το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρά τα σκληρά μέτρα, εξακολουθεί να προηγείται.


'Ετσι, ως προς την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 34,6%, η Νέα Δημοκρατία 25,6%, το ΚΚΕ 8,9%, ο ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%. Σημαντικό στοιχείο είναι βεβαίως και το ότι το 22,6% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό.


Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει χώρος για τη δημιουργία νέου κόμματος και που, το 33% απαντά ότι αυτό μπορεί να γίνει στην Κεντροαριστερά και το 27% στην Κεντροδεξιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More