22 Σεπ 2010

Ξεκίνησε η επίγεια ψηφιακή μετάδοση και για τα κανάλια της ΕΡΤ.



Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση (παρότι γίνονταν δοκιμές κατά το τελευταίο διάστημα) ξεκίνησε η επίγεια ψηφιακή μετάδοση για τα «παραδοσιακά» κανάλια της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από το απόγευμα της Τρίτης 21 Σεπτέμβρη 2010 η ΕΡΤ εκπέμπει ψηφιακά 4 ακόμα κανάλια και 5 ραδιοφωνικά προγράμματα. Συγκεκριμένα στην Αθήνα από το κανάλι 52 και στη Θεσσαλονίκη από το κανάλι 26 εκπέμπονται τα:

ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3 και ΒΟΥΛΗ. Παράλληλα εκπέμπονται επίσης και τα 5 ραδιόφωνα της ΕΡΤ: ΕΡΑ-ΝΕΤ, ΕΡΑ2, ΕΡΑ3, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ΚΟΣΜΟΣ. Η μετάδοση γίνεται με το πρότυπο MPEG2 (DVB), ομοίως με την μετάδοση των ΣΙΝΕ+, ΣΠΟΡ+, ΠΡΙΣΜΑ+ και ΡΙΚ. Διαθέσιμο είναι επίσης και πλήρες EPG (ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος).

Με βάση πληροφορίες από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μέσα στους επόμενους μήνες η ΕΡΤ θα προχωρήσει στην υιοθέτηση του προτύπου MPEG4 που ήδη χρησιμοποιείται από την DIGEA για την επίγεια ψηφιακή μετάδοση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Συνοψίζοντας, αυτή τη στιγμή στην Αττική είναι διαθέσιμα ψηφιακά τα εξής τηλεοπτικά κανάλια: ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, ΒΟΥΛΗ, MEGA, ANT1, STAR, ΣΚΑΙ, ALTER, ALPHA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ΣΙΝΕ+, ΣΠΟΡ+, ΠΡΙΣΜΑ+ και ΡΙΚ. Επίσης πρόσφατα ξεκίνησαν (μόνο από την Αίγινα προς το παρόν - συχνότητες 54 και 63) οι ψηφιακές εκπομπές για οκτώ τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας: 0-6 TV , ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON και SPORT TV.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More