21 Σεπ 2010

Πάγκαλος : "Τα λεφτά τα φάγαμε στα ρουσφέτια"

“Η απάντηση σε όλους, όσοι μας ρωτάτε 'πού τα φάγατε τα λεφτά', είναι μία : Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί”, δήλωσε προκλητικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, από το βήμα της Βουλής, την Τρίτη (21/09).

Ο κ. Πάγκαλος με τη δήλωσή του αυτή, έδωσε μία σκληρή απάντηση στους πολίτες, που βλέπουν μισθούς και συντάξεις να περιορίζονται, τη στιγμή που τα πάντα “ανεβαίνουν”, προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τους πόρους, που θα μειώσουν το δημόσιο έλλειμμα.




Ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε μάλιστα ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού “φαγώθηκαν”, επειδή από κοινού με τους πολίτες ακολουθήθηκε μία πρακτική “αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος”.


Παράλληλα, από τη Βουλή εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. κατηγορώντας τη για πελατειακές λογικές και είσοδο συμβασιούχων στο δημόσιο “από το παράθυρο”.


Την ίδια ώρα, όπως προανήγγειλε ο κ. Πάγκαλος, ένα δεύτερο πακέτο συγχωνεύσεων ετοιμάζει η kυβέρνηση "με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο λογιστικό ταμείο", ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που αφορά στην "Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημόσιου Τομέα".


Στην έναρξη της συνεδρίασης ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, που έχει και την ευθύνη του νομοσχεδίου, είπε ότι αυτό είναι η πρώτη φάση κι η διυπουργική επιτροπή συνεχίζει το έργο της.


Σε σχετική ερώτηση μάλιστα προσδιόρισε ότι η δεύτερη φάση καταργήσεων και συγχωνεύσεων θα γίνει με νεώτερο νομοσχέδιο και όχι με την εξουσιοδότηση που δίδεται από το σημερινό.


Ο υπουργός επανέλαβε ότι διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στις καταργούμενες ή συγχωνευόμενες υπηρεσίες, πλην της ΑΓΡΟΓΗ που απολύονται, γιατί πρόκειται για προσλήψεις που δεν έγιναν με τους απαιτούμενους κανόνες διαφάνειας.


Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Σαλαγιάννης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως τολμηρό βήμα σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει κατανοήσει ότι κάποια πράγματα πρέπει επιτέλους να γίνουν.


Από την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι είναι αυτονόητη ανάγκη οι συγχωνεύσεις, υπενθυμίζοντας ότι η σχετική έκθεση της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ) έκανε λόγο για κατάργηση ή συγχώνευση 270 συνολικά φορέων. Διεφώνησε πάντως με την κατάργηση κάποιων υπηρεσιών, όπως το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και τη λογική που επικαλείται η κυβέρνηση για να απολύσει του 269 εργαζομένους της ΑΓΡΟΓΗ.


Παρεμβαίνοντας ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το μόνο που προσέφερε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν τα τρία πανάκριβα αυτοκίνητα και τα πολλαπλά ταξίδια του προέδρου του στο εξωτερικό.


Στην επισήμανση ότι το Ινστιτούτο φτιάχτηκε επί ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε: "Αν κατάφερε να διαφθείρει δύο κυβερνήσεις, καλώς καταργείται".


Στη συζήτηση παρενέβη ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, που υπερασπίστηκε τόσο το έργο της ΑΓΡΟΓΗ,όσο και τις προσλήψεις που έγιναν επί ημερών του με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως διευκρίνισε.



Πηγή:
www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More