14 Σεπ 2010

Μεσολόγγι: Έκθεση με χαρακτικά κορυφαίων καλλιτεχνών

H έκθεση θα λειτουργήσει έως και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.
Εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο η έκθεση χαρακτικής «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από τη Χαρακτική» στην «Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου» στο Μεσολόγγι.
Το εικαστικό γεγονός αποτελεί συνέχεια του θεσμού συναντήσεων «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» και φιλοξενεί για πρώτη φορά στην πόλη όλα τα χαρακτικά από τις συλλογές της Πινακοθήκης, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η ιστορική αυθεντική λιθογραφία του Θεόδωρου Βρυζάκη του 1856, με θέμα την «Έξοδο του Μεσολογγίου».
Οι επισκέπτες θαύμασαν και απόλαυσαν έργα χαρακτικής με μεσολογγίτικα θέματα, φιλοτεχνημένα από τους: Βάσω Κατράκη, Φώτη Μαστιχιάδη, Αλέκο Φασιανό, Τόνια Νικολαϊδη, Βασίλη Χάρο,
Απόστολο Κούστα, Γιάννη Κυριακίδη, και των μελών της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών: Μάγδα Βαμβατήρα, Γιάννη Γουρζή, Χριστόδουλο Γκαλτέμη, Νίκο Δεσεκόπουλο, Ελισάβετ Διονυσοπούλου, Γρηγόρη & Μιχάλη Κότσαρη, Γιάννη Κολιό, Ρίτσα Ποδηματά, Γιάννη Στεφανάκι, Μαίρη Σχοινά και Δημήτρη Τσιρογιάννη.
Στην έκθεση παρουσιάζονται ακόμη επιλεγμένες φωτογραφίες για το Μεσολόγγι του Βασίλη Αρτίκου. Με την υποστήριξη του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τέλος, εκδόθηκε καλαίσθητος κατάλογος με τα έργα που εκτίθενται. Σημειώνεται ότι η έκθεση θα λειτουργήσει έως και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More