3 Σεπ 2010

Ερωτικές ανασφάλειες των γυναικών

Έχετε μια σύντροφο που φαίνεται πάντα δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση; Ή μήπως μερικές φορές αισθάνεστε ότι έχει περισσότερες ανασφάλειες από ό, τι θα έπρεπε;

Οι περισσότερες γυναίκες -δεν έχει σημασία πώς παρουσιάζονται στον έξω κόσμο- βασανίζονται από ανασφάλειες, ειδικά στον ερωτικό τομέα. Παρά το γεγονός ότι και οι άνδρες έχουν το δικό τους μερίδιο στην ανασφάλεια οι γυναίκες έχουν την τάση να αγχώνονται με πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Ας δούμε ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες που μπορεί να έχει μια γυναίκα όταν απλώς βγαίνει και όταν έχει σχέση με έναν άνδρα.

Να θυμάστε: Η κάθε σας κίνηση μπορεί να έχει διαφορετικό αντίκτυπο ανάλογα με το πόση ασφάλεια και αυτοπεποίθηση αισθάνεται η σύντροφός σας όταν είναι μαζί σας.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διαβάσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να τονώσετε την αυτοπεποίθησή της.

Οι ανασφάλειες των γυναικών στην αρχή μιας σχέσης

1. Μπορεί μην να της τηλεφωνήσετε μετά το ραντεβού
Το να τηρήσετε την υπόσχεση που της δώσατε στο πρώτο ραντεβού – ότι δηλαδή θα την πάρετε τηλέφωνο- είναι το πρώτο βήμα για να κερδίσετε την εμπιστοσύνης της. Έτσι αν της πείτε ότι πρόκειται να της τηλεφωνήσετε την Πέμπτη, πάρτε τη την Πέμπτη. Αν της πείτε την Παρασκευή, κάντε το. Αν αυτό δεν είναι το στυλ σας, όμως, ή θα θέλατε να έχετε ελευθερία κινήσεων, απλά μην της διευκρινίσετε πότε ακριβώς θα της τηλεφωνήσετε. Το τελευταίο είναι καλύτερο από το να μην τηρήσετε την υπόσχεσή σας και τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι αναγκασμένη να περιμένει η κοπέλα πάνω από το τηλέφωνο όλη την ημέρα.

2. Τη θέλετε μόνο για το κρεβάτι


Είναι λίγο λεπτό το θέμα: Αν κάνετε την κίνηση πάρα πολύ σύντομα, θα νομίζει ότι είναι το μόνο πράγμα που θέλετε. Αν περιμένετε πάρα πολύ καιρό, θα νομίζει ότι τη βλέπετε μόνο φιλικά. Η καλύτερη στάση είναι να είστε απλά ειλικρινής. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει μια σχέση μαζί της, αφήστε την να το ξέρει. Από εκεί και πέρα εκείνη θα σας δώσει το σήμα για να σας αφήσει να καταλάβετε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει ερωτικά μαζί σας.

3. Βγαίνετε και με άλλες γυναίκες

Είναι απολύτως αποδεκτό στις μέρες μας να βγαίνετε περιστασιακά με περισσότερες από μία γυναίκες την ίδια στιγμή – για όσο χρονικό διάστημα είστε ειλικρινής σχετικά με αυτό. Έτσι αν βγαίνετε ταυτόχρονα με πολλές γυναίκες, μην πείτε ψέματα. Δεν χρειάζεται να φέρετε το θέμα για συζήτηση, αλλά αν προκύψει, να είστε ειλικρινής. Μόλις κοιμηθείτε μαζί της ή τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να σοβαρεύουν, η κοπέλα μπορεί να πιστέψει ότι έχει την αποκλειστικότητα, οπότε είναι δίκαιο να της επιτρέψετε να ξέρει ότι κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

4. Δε σας ενδιαφέρει και πολύ

Ακόμα και οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη σιγουριά χρειάζονται μερικές φορές μια μικρή επιβεβαίωση για να σιγουρευτούν για το ενδιαφέρον σας. Θα μπορούσατε να της δείξετε το ενδιαφέρον σας ευθέως ή μέσω μιας χειρονομίας, όπως στέλνοντάς της λουλούδια ή τηλεφωνώντας της στη μέση της ημέρας - μικρές κινήσεις που θα την πείσουν ότι είναι ξεχωριστή για σας.



Οι ανασφάλειες των γυναικών μέσα στη σχέση

5. Την απατάτε

Θέστε στον εαυτό σας το εξής ερώτημα: Τι φταίει για την αβεβαιότητά της; Μήπως την απατήσατε στο παρελθόν; Αν στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση είναι θετική, παράλογη δε θα τη λέγαμε. Αν πάλι η απάντηση είναι αρνητική, θα πρέπει να συζητήσετε μαζί της για να δείτε γιατί έχει φάει ‘’κόλλημα’’ και να προσπαθήσετε να την πείσετε ότι της είστε αφοσιωμένος και δεν έχετε καμία πρόθεση να την απατήσετε.

6. Δε σας ικανοποιεί στο κρεβάτι

Ακριβώς όπως και οι άνδρες, οι γυναίκες έχουν πολύ άγχος για τις επιδόσεις τους στην κρεβατοκάμαρα. Αν τα πράγματα πάνε καλά σε αυτό το κομμάτι, φροντίστε να της δώσετε να το καταλάβει. Αν, όμως, δεν είστε και τόσο σίγουρος, αντιμετωπίστε το θέμα με τον πιο ευαίσθητο τρόπο που μπορείτε. Για παράδειγμα σε καμία περίπτωση μην της πείτε «δεν μου αρέσει ο τρόπος που ...» Αντ’ αυτού πείτε της «Ας προσπαθήσουμε με αυτό τον τρόπο ...».

7. Δεν είστε πια ερωτευμένος μαζί της

Ακριβώς επειδή έχετε κάποια χρόνια σχέση μαζί της, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη από επιβεβαίωση πια. Στην πραγματικότητα, ακριβώς επειδή είστε μαζί κάποια χρόνια, θα πρέπει να εργαστείτε ακόμη πιο σκληρά για να της δώσετε να καταλάβει ότι τη βρίσκετε ακόμα ελκυστική. Μην ξεχνάτε να της κάνετε κανένα κομπλιμέντο πού και πού, για να νιώθει ότι παραμένει για σας ξεχωριστή. Αυτό θα αποφέρει καρπούς και για σας, αφού θα βοηθήσει να διατηρηθεί ο ρομαντισμός στη σχέση σας.

8. Μια άλλη γυναίκα κλέβει την προσοχή σας

Έχετε φλερτάρει με άλλες γυναίκες μπροστά της; Αν το κάνετε συστηματικά, δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε για το αίσθημα ανασφάλειας, που τη διακατέχει. Το ακίνδυνο φλερτ δεν είναι κακό αλλά όταν είστε μαζί της, φροντίστε να δίνετε όλη την προσοχή σας σε αυτήν. Μπορείτε να ερωτοτροπείτε όταν είστε μόνοι ή με τους φίλους σας.

Ε, ναι λοιπόν, ο έρωτας είναι δύσκολη υπόθεση. Αλλά με λίγη προνοητικότητα και ειλικρίνεια, μπορείτε να την κάνετε να αισθάνεται πολύ πιο ασφαλής - τόσο για τη σχέση σας όσο και για τον εαυτό της. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, έχετε πάρει μια ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε για να της τονώσετε τον εγωισμό. Εξάλλου αν πραγματικά νοιάζεστε για αυτήν, δεν αξίζει λίγη παραπάνω προσπάθεια;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More