15 Οκτ 2010

Η ναυαρχίδα του γλύπτη



Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια έχει αφιερώσει από τη ζωή του ο γλυπτής Ίαν Μπρέναν για να καταφέρει να σκαλίσει ένα αντίγραφο της ναυαρχίδας HMS Victory από ένα κομμάτι ξύλο.

Έχει υπολογίσει ότι ξόδεψε τουλάχιστον 5000 εργατοώρες για να καταφέρει να δημιουργήσει το πιστό αντίγραφο της ναυαρχίδας του Λόρδου Νέλσον.

Η κλίμακα του ξύλινου αντιγράφου είναι 1:66 και έχει κάθε λεπτομέρεια, 104 κανονιά, 37 πανιά και άλλες πολλές λεπτομερές που πρέπει να πας κοντά για να τις εντοπίσεις.

Το ξύλο που χρησιμοποίησε ο Ίαν είναι από δρυ. Ο καλλιτέχνης που είναι και γλύπτης της Βρετανικής Βασιλικής οικογένειας, θεωρούσε ότι θα κατάφερνε να το τελειώσει το 2005 αλλά όπως ο ίδιος τόνισε "το ξύλο αυτό ήταν πολύ δύσκολο να λαξευτεί. Μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο για να το τελειοποιήσω."

Tο αντίγραφο της ναυαρχίδας ολοκληρώθηκε εγκαίρως, για να γιορταστεί η 205η επέτειος της μεγάλης νίκης του Nέλσον.

Όπως δηλώνει πανευτυχής στην Ντέλι Τέλεγκραφ "Ξεκίνησα να εργάζομαι το 1993, ελπίζοντας ότι θα το είχα ολοκληρώσει σε 13 χρόνια στην διακοσιοστή επέτειο αλλά ήταν αδύνατο. Το ξύλο ήταν τόσο σκληρό μου πήρε πολύ περισσότερο από ό, τι ν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More