13 Οκτ 2010

Σε κλοιό απεργιών η Γαλλία


Σε «περίπου 500.000» ανέρχονται οι διαδηλωτές που είχαν κινητοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή αυτή ξεπερνάει αυτή των προηγούμενων διαδηλώσεων.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι 380.000 διαδηλωτές μετείχαν σε 150 διαδηλώσεις το μεσημέρι της 2ας Οκτωβρίου, 410.000 σε 110 διαδηλώσεις στις 23 Σεπτεμβρίου και 456.000 σε 114 διαδηλώσεις στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το γαλλικό υπουργείο διευκρίνισε επίσης ότι ως σήμερα το μεσημέρι είχε καταμετρήσει 100 συγκεντρώσεις ή πορείες.

Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι σήμερα είναι η πιο σημαντική ημέρα των κινητοποιήσεων -απεργιών και διαδηλώσεων - κατά του σχεδίου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, η οποία προβλέπει κυρίως την αύξηση του ελάχιστου ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 έτη από τα 60.

Είναι η πιο σημαντική ημέρα κινητοποιήσεων «που έχουμε κάνει από την αρχή της διαδικασίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT Μπερνάρ Τιμπό.

Οι σημερινές διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος «είναι αισθητά πιο μεγάλες από όλες τις τελευταίες, με τους αριθμούς (των διαδηλωτών) σχεδόν παντού στην επαρχία να είναι υψηλότεροι», δήλωσε παράλληλα ο επικεφαλής του συνδικάτου CFDT Φρανσουά Σερέκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More