13 Οκτ 2010

Τελεσίγραφο από τους εστιάτορες - Θα αγνοήσουν τον αντικαπνιστικό νόμο

Posted Image

Ο αντικαπνιστικός νόμος ήταν η γουλιά που ξεχείλισες το ποτήρι για τα έσοδα των εστιατόρων


Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι εστιάτορες και τα συναφή επαγγέλματα ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις ως αντίδραση σε μία σειρά γεγονότων που τους έχουν στεγνώσει οικονομικά και τους οδηγεί κατευθείαν στον οικονομικό μαρασμό.


Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων συνεδρίασαν και προσανατολίζονται να απεργήσουν μέσα στον Οκτώβριο. Όπως υποστηρίζουν έχει αυξηθεί κατά 38% η φορολόγηση στα προϊόντα που πωλούν, κατά 25% έχει αυξηθεί το κόστος που πληρώνουν προς τις ΔΕΚΟ, ενώ ο αντικαπνιστικός νόμος έχει προκαλέσει μείωση του τζίρου κατά 25%.


Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση αποφάσισαν πως εάν μέχρι τις 17 του μήνα δεν τους έχει καλέσει ο αρμόδιος υπουργός ή δεν γίνει αναστολή του νόμου για δύο χρόνια τότε θα προχωρήσουν σε λευκή απεργία που στην ουσία σημαίνει πως θα επιτρέπουν το κάπνισμα.


Όλα αυτά τα παραπάνω έχουν φέρει τους εστιάτορες σε δεινή οικονομική θέση και ζητάνε να διακοπεί το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος και να συζητηθεί από την αρχή, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Μία από τις προτάσεις που έχουν καταθέσει είναι να επιτρέπεται το κάπνισμα μία ημέρα την εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More