6 Νοε 2010

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... Μέτρα στήριξης των πολιτών που πλήττονται από την κρίση εν όψη και του Καλλικράτη ( Γράφει ο Κώστας Κούστας ).

Στο  νέο  « αυτοδιοικητικό » αντικοινωνικό   Καλλικρατικό   τοπίο  που  θα  προκύψει,  οι  νέες  διευρυμένες δημοτικές  αρχές θα  πρέπει  να  είναι  έτοιμες  κατά  την  άποψή  μας , να  λάβουν   τα  παρακάτω  μέτρα. 

1.Απαλλαγή  των ανέργων /απολυμένων  από τα δημοτικά τέλη. Μείωση  της  τιμής  του  νερού από  Δ.Ε.Υ.Α.
2. Κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα των  Ν.Π.Δ.Δ . Να  διευκολύνονται  οι  άποροι  και  οι  άνεργοι  με την ανάπτυξη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης τις απογευματινές ώρες
3. Σύσταση γραφείων  στους  δήμους ανέργων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, ώστε να βοηθούνται οι άνεργοι στην εύρεση εργασίας ή να εντάσσονται σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
4.  Καμιά απόλυση εργαζόμενου από τους  διευρυμένους  δήμους με  την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
5. Δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων  στην  πρωτοβάθμια  φροντίδα υγείας των ΙΚΑ και  ΕΣΥ
6. Προώθηση-ενίσχυση εναλλακτικών μορφών οικονομίας (π.χ. ανοιχτά παζάρια) και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με στόχο τη διευκόλυνση των ανέργων και των απόρων. Διεύρυνση των σημερινών δομών και δημιουργία νέων (π.χ. κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού φαρμακείου, συσσίτια για απόρους κ.ά.)
7. Ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου  υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων με τη μετακίνηση υπαλλήλων που υπηρετούν ως υπεράριθμοι σε  άλλες υπηρεσίες π.χ. σε γραφεία δημοσίων σχέσεων, γραφεία επικοινωνίας.
8. Αναστολή πληρωμής των χρεών προς τους δήμους-χωρίς προσαυξήσεις- των ανέργων και  απόρων συμπολιτών μας που  διαπιστωμένα  δηλώνουν αδυναμία εξόφλησής τους  .
9 . Έκδοση «Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης» με δικαιούχους τους: συνταξιούχους του ΟΓΑ, Δικαιούχους του ΕΚΑΣ, απόρους της Πρόνοιας, τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ. Οι κάτοχοι της «Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης» θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες σε προσιτές τιμές ή με έκπτωση, ύστερα από συμφωνία του διευρυμένου Δήμου με τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς.
Κώστας  ΚούσταςΥποψήφιος  Αντιπεριφερειάρχης  Αιτωλ/νιας‘’ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ’’
10. Η τελευταία θα πρέπει να στηριχτεί με μέτρα και πρωτοβουλίες, όπως π.χ. με την πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τρία χρόνια των νέων επιχειρήσεων που θα έχουν ως έδρα τoν  διευρυμένους  δήμους .
  Κώστας  ΚούσταςΥποψήφιος  Αντιπεριφερειάρχης  Αιτωλ/νιας‘’ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ’’

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More