11 Νοε 2010

''Χοντρό'' διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Αυστρίας

Ο Τούρκος πρέσβης κατηγόρησε την Αυστρία και τους πολίτες της για ρατσισμό και κάλεσε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που...
εδρεύουν στη Βιέννη να την εγκαταλείψουν.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να υπαινιχτεί πως είναι ακροδεξιά η Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Μαρία Φέκτερ ενώ κατήγγειλε τις αυστριακές αρχές πως δημιουργούν τουρκικά γκέτο.

Αμέσως μετά ο Τούρκος πρέσβης τα ''έχωσε'' και στις αυστριακές οικογένειες ότι δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που κυριαρχούν εθνικές μειονότητες και πως μεταχειρίζονται τους Τούρκους ως μικρόβια.
Συνεχίζοντας το '' κατηγορώ''του,ξέκοψε στους Αυστριακούς πως δεν τους πέφτει λόγος στο θέμα της μαντήλας,ιδίως όταν επιτρέπεται στην Αυστρία ο γυμνισμός.

Άμεση και οργισμένη ήταν η απάντηση του αντικαγκελάριου της Αυστρίας που χαρακτήρισε ως απόλυτα άστοχες, απαράδεκτες και ασεβείς τις δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη,ο οποίος μαζί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών θα κληθεί από το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας για εξηγήσεις.

Σημειώνουμε πάντως πως το κλίμα στην Αυστρία μόνο φιλικό δεν είναι απέναντι στην Τουρκία,αφού 2 ημέρες πριν το θερμό επεισόδιο,δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Αυστριακών,με ποσοστό 69 %,απορρίπτει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More