23 Νοε 2010

«Πυρηνική ενέργεια» από την Intel

Posted Image
Ετοιμάζει επεξεργαστές με 1000 πυρήνες


Ο ερευνητής της Intel Timothy Mattson αποκάλυψε πρόσφατα ότι η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει την επόμενη μέρα στο χώρο των πολυπύρηνων επεξεργαστών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Mattson ισχυρίζεται ότι η Intel θα μπορούσε να κατασκευάσει επεξεργαστή με 1000 πυρήνες!

Δεν πρόκειται για κάποια νέα επαναστατική αρχιτεκτονική, αλλά για
μετεξέλιξη του 48πύρηνου prototype Single Chip Cloud Computer (SCC) που έχει ήδη αναπτυχθεί. Σύμφωνα με τον Mattson, η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική είναι ιδιαίτερα επεκτάσιμη και δίνει τη δυνατότητα ακόμα και για επεξεργαστές με 1000 πυρήνες, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Ο Mattson τοποθέτησε το όριο στους 1000 πυρήνες, όχι γιατί δε χωράνε άλλοι, αλλά γιατί πέρα από αυτό το νούμερο γίνεται αντιπαραγωγικό το εσωτερικό δίκτυο που ενώνει τους επιμέρους πυρήνες.

Μπορεί η αγορά να κινείται ακόμα στους ρυθμούς των τετραπύρηνων επεξεργαστών και οι εξαπύρηνοι να θεωρούνται «εξωτικά μοντέλα», ωστόσο η έρευνα ακολουθεί τους δικούς της κανόνες και οφείλει να κοιτάει στο μέλλον. Το αν θα δούμε τελικά 1000πύρηνους επεξεργαστές δεν το γνωρίζει κανείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More