22 Ιαν 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Απεφάνθη ο Δήμαρχος για τη Φιλαρμονική του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ακολούθησε μια μεγάλη και ταυτόχρονα πολυτάραχη πορεία, από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα, με αρκετές συγκρούσεις και φυσικά αλλάζοντας συνεχώς διεύθυνση.
Το περασμένο καλοκαίρι, τη θέση του «Μαέστρου» ανέλαβε ο κύριος Δ. Μανωλάτος, ο οποίος βρήκε μια απολύτως κατακερματισμένη Φιλαρμονική, με ελάχιστους μαθητές και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες και προσωπικό αγώνα, να συγκεντρώσει έναν ικανό αριθμό μαθητών και «αναστήσει» κυριολεκτικά τη Φιλαρμονική της πόλης μας.
Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο κ. Μανωλάτος βρήκε τους άρχοντες της Ι.Π. Μεσολογγίου στο πλευρό του, έτοιμους και πρόθυμους να βοηθήσουν.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Παναγιώτης Κατσούλης, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον κ. Μανωλάτο, χωρίς να προηγηθεί κάποιο συμβάν ή αφορμή για την εν λόγο αντικατάσταση. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ανταποκρίνεται σε κανένα «Δημοκρατικό» μοντέλο και όταν ο κ. Κατσούλης ερωτήθηκε για το αν έχουμε Δημοκρατία βάσει της οποίας αποφασίζουμε πλειοψηφικά η απάντησή του ήταν: «Εξαρτάται».
Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν από την πλευρά των μαθητών της Φιλαρμονικής, αποδόθηκαν από το νέο Δήμαρχο στην έλλειψη αγωγής και αρχών κόσμιας συμπεριφοράς τόσο των μαθητών, όσο και των οικογενειών τους.
Τα ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν από το παρόν γεγονός είναι τα εξής: Ποιος ο λόγος για τον οποίο έπρεπε να αντικατασταθεί ο κ. Μανωλάτος; Ποια η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή του νέου Μαέστρου και ποια τα κριτήρια; Ο κ. Κατσούλης έχει βρει λύσεις για τα ζωτικά προβλήματα της πόλης, έτσι ώστε να δημιουργεί θέματα τη στιγμή που δεν υπάρχουν; Και τέλος το πιο σημαντικό: Που ακριβώς διαφαίνεται η παιδεία του κ. Κατσούλη, την οποία επιβάλλεται να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με τα κοινά, τη στιγμή που τοποθετείται υβριστικά απέναντι στους μαθητές της Φιλαρμονικής και τις οικογένειές τους και ανακόπτει την πορεία ενός νέου ανθρώπου που αγωνίζεται για τη Φιλαρμονική της πόλης;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More