28 Φεβ 2011

Λικερ Βύσσινο

 
ΥΛΙΚΑ
1 Ένα μεγάλο μπουκάλι γυαλινο,πανω από 5 litr
Δυο κιλά Βύσσινο
Δυο κιλά ζάχαρη
50 γρ γαρίφαλα
4 ξυλάκια κανέλα
3 litr πολύ καλό κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το βύσσινο και το βάζουμε [χωρίς να βγάλουμε τα κουκούτσια]μέσα στο μπουκάλι.
Προσθέτουμε τα γαρίφαλα και τα ξυλάκια της κανέλας.
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και χωρίς να το ανακατέψουμε το βάζουμε στον ήλιο για δυο με τρεις μήνες σε μέρος με μεγάλη ηλιοφάνεια[π.χ.ταρατσα] και το ανακατεύουμε[απλώς κουνάμε το μπουκάλι] μια φορά την εβδομάδα ώσπου να λειώσει η ζάχαρη με το υγρό που έχει κατεβεί από τα βύσσινα.
Όταν περάσει ο χρόνος των τριών μηνών είναι ετοιμο.Το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με το κονιάκ.
Το αφήνουμε τρεις μέρες και μετά σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Το λικέρ αυτό κάνει θαύματα στη χώνεψη και στον πονόκοιλο.
Επειδή το βύσσινο βγαίνει τον Ιούνιο με Ιούλιο που έχει μεγάλη ηλιοφάνεια οι δυο μήνες είναι αρκετοί.
Αν δεν το θέλουμε δυνατό βάζουμε λιγότερο κονιάκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More