23 Φεβ 2011

Γυμναστείτε βλέποντας τηλεόραση!

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να γυμναστείτε στον άνετο χώρο του σπιτιού σας την ώρα που παρακολουθείτε τηλεόραση; Μια χαρά ακούγεται...


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι θέλουμε να έχουμε καλή υγεία και εμφάνιση. Το θέμα είναι όμως τι κάνουμε για να το πετύχουμε και για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Η έλλειψη χρόνου και χρημάτων, είναι για πολλούς οι βασικότεροι λόγοι ή και οι καλύτερες δικαιολογίες, για τις οποίες δεν έχουν συμπεριλάβει την άθληση στο πρόγραμμά τους. Τέρμα τα ψέματα! Ακόμη κι όταν κάθεστε στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση, υπάρχει τρόπος να ωφελήσετε το σώμα σας.
Οι περισσότεροι από εμάς, φτάνουμε στο σπίτι του αργά το απόγευμα, τρώμε και χαλαρώνουμε «χαζεύοντας» κάποιο πρόγραμμα στην τηλεόραση. Συχνά μάλιστα συνοδεύουμε αυτή τη δραστηριότητα, με ένα μπολ πατατάκια, ξηρούς καρπούς ή άλλες λιχουδιές. Και όλο αυτό, είναι φυσικά ό,τι χειρότερο για την υγεία και το σώμα.
Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε το χρόνο που περνάτε μπροστά από την τηλεόραση, για να βελτιώσετε παράλληλα τη φυσική σας κατάσταση, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές:
1. Στατικό Jogging: ο ευκολότερος τρόπος να ασκηθείτε μέσα στο σπίτι, είναι να αρχίσετε το στατικό Jogging. Επιλέξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα στην τηλεόραση και κάντε Jogging κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων, που αρκετές φορές κρατούν αρκετά λεπτά.
2. Χορός: ο χορός εποτελεί την καλύτερη μορφή καρδιοαναπνευστικής άσκησης. Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική και… ρίξτε το στο χορό. Είναι ένας διασκεδαστικός και έντονος τρόπος να γυμνάσετε το σώμα σας και μπορείτε να κάψετε εύκολα 130-150 θερμίδες, χορεύοντας μόνο για μισή ώρα.
3. Εφοδιαστείτε με όργανα γυμναστικής: εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα, αγοράστε διάδρομο, κωπηλατική, στεπ ή στατικό ποδήλατο και κάντε μια ολκληρωμένη προπόνηση βλέποντας ταυτόχρονα τηλεόραση.
4.Μπάλα γυμναστικής: αντί να κάθεστε στον καναπέ ή στην πολυθρόνα, προτιμήστε μια μπάλα γυμναστικής, με την οποία μπορείτε να κάνετε πρωτότυπες και διασκεδαστικές ασκήσεις δίνοντας ποικιλία στο πρόγραμμά σας και γυμνάζοντας, πόδια, κοιλιά, στήθος, πλάτη γλουτούς, πόδια κ.τ.λ..
5.Καθίσματα: δείτε πόσα καθίσματα μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών και αυξήστε το ρυθμό σταδιακά. Πρόκειται για μια αποδοτική άσκηση για τα πόδια και τους γλουτούς σας. Σταθείτε, έτσι ώστε τα πόδια σας να βρίσκονται περίπου στο άνοιγμα των ώμων και ακουμπήστε τα χέρια σας στους γοφούς σας. Κρατώντας την πλάτη σας ίσια και ευθεία μπροστά, λυγίστε τα γόνατά σας σιγά-σιγά, σα να επρόκειτο να καθίσετε σε μια καρέκλα. Επιστρέψτε σε όρθια θέση.
6. Σκοινάκι: μερικά λεπτά σκοινάκι στα διαλείμματα των εκπομπών της τηλεόρασης, είναι ένας εύκολος και αποδοτικός τρόπος να κάνετε την καρδιά σας να δουλέψει. Περίπου 10 λεπτά άσκησης με σκοινάκι, ισοδυναμούν με 30 λεπτά τρέξιμο και μάλιστα γυμνάζετε όλους τους μυς και τις αρθρώσεις. Μπορείτε να κάνετε διαφόρων ειδών ασκήσεις, όπως κουτσό, άλματα, κ.τ.λ..
7. Κοιλιακοί: οι κοιλιακοί είναι η καλύτερη άσκηση που μπορείτε να κάνετε βλέποντας τηλεόραση, ακόμη και αν κάθεστε ή είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ. Υπάρχουν πολλά είδη για το κάτω και το πάνω μέρος της κοιλιάς, ανάλογα με το αν είστε ξαπλωμένοι ή καθιστοί. Για να αποφύγετε τραυματισμούς και να είστε αποδοτικοί, ρωτήστε το γυμναστή σας.
8.Step: Προσπαθήστε να προσομοιώσετε την άσκηση της ανάβασης σε σκάλα, τοποθετώντας στο δωμάτιο μια χαμηλή πλατφόρμα. Οι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε, θα γυμνάσουν το χαμηλότερο μέρος του σώματός σας και θα ενεργοποιήσουν την καρδιά σας. Επαναλάβετε την άσκηση πιο αργά, αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας, προκειμένου οι παλμοί της καρδιάς σας να χτυπούν με μεγαλύτερη ένταση και να αυξήσετε σταδιακά την αντοχή σας.
9. Βάρη ή λάστιχα αντίστασης: είναι ιδιαίτερα οικονομικά και πολύ εύκολα στη χρήση, προσφέροντας γρήγορα αποτέλεσμα. Θα γίνετε πιο δυνατοί, θα αυξήσετε τον μυϊκό όγκο σας και την αερόβια κατάστασή σας χωρίς να τρέξετε και θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Μπορείτε να γυμνάσετε όλες τις μυικές ομάδες και να διαφοροποιήσετε την ένταση χρησιμοποιώντας λάστιχα ή βάρη με διαφορετικό επίπεδο αντίστασης ή διαφορετικό βάρος.
10.Push-ups: τα διαφημιστικά διαλλείματα μεταξύ των τηλεοπτικών προγραμμάτων, είναι η καλύτερη ευκαιρία για μερικά Push-ups, τα οποία γυμνάζουν το στήθος και τους ώμους και βελτιώνουν τη δύναμή σας, ενώ βοηθούν και στη σωστή στάση του σώματος.
11. Κλωτσιές και μπουνιές: κάντε μερικές εύκολες κινήσεις kick-boxing, κουνώντας χέρια και πόδια και παίρνοντας σωστές αναπνοές. Θα βελτιώσετε το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα και θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αντοχή.
Όταν τελειώσετε τη γυμναστική σας, πιείτε ένα ποτήρι νερό ή φρέσκο χυμό και κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Θα νιώσετε ανανεωμένοι και υγιείς χωρίς καν να έχετε βγει από το σπίτι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More