8 Φεβ 2011

Γ. Πεταλωτής: Δεν κόβονται 13ος και 14ος μισθός


«Δεν υπάρχει περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το ίδιο ισχύει για από εδώ και πέρα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι η τρόικα ζητά επιμόνως να κοπούν τα «δώρα» και στον ιδιωτικό τομέα. Απέφυγε να τοποθετηθεί για το ευρωπαϊκό «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη πρόταση από την Ε.Ε.
Ο Γιώργος Πεταλωτής υποστήριξε εκ νέου ότι η κυβέρνηση πέτυχε, πέρυσι, να μην πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας η περικοπή του επιδόματος αδείας και των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. "Δεν επιτρέψαμε να μπει", υποστήριξε.
Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, καλώντας τη "να πει τι ακριβώς έκανε ως κυβέρνηση, πόσο προάσπισε και κατοχύρωσε αυτούς τους μισθούς για τους οποίους σήμερα έρχεται και κόπτεται και πόσο κήνσορες ηθικής έχουν γίνει σήμερα κάποιοι".
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πανευρωπαϊκής σύνταξης στα 67, δήλωσε ότι θα ακουστούν όλες οι προτάσεις, όλων των μελών της Ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι "τίποτα δεν είναι τόσο απλό όπως παρουσιάζεται". 
Ερωτηθείς για το τι θα διαπραγματευθεί η Ελλάδα με τους εταίρους της για το "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας", αλλά και για τις αντιρρήσεις του Θόδωρου Πάγκαλου στο ενδεχόμενο επιβολής συνταγματικών μεταρρυθμίσεων από τις Βρυξέλλες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: "Οι συζητήσεις που γίνονται προτού δούμε τις προτάσεις είναι θεωρητικές [...] δεν μπορούμε να πούμε τώρα τις απόψεις μας, όταν υπολείπεται πολύς και συμπυκνωμένος πολιτικά χρόνος ώστε να μορφοποιήσουμε και να προτείνουμε αυτά που πιστεύουμε".
Υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι πλέον από τους πλέον αξιόπιστους συνομιλητές. "Αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι έχουμε προτάσεις, ότι διαθέτουμε ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", είπε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More