15 Μαρ 2011

Δίαιτες με...ονομασία προέλευσης!

Με το που ανακοινώσατε την απόφασή σας να ξεκινήσετε δίαιτα, όλοι οι γνωστοί και φίλοι, άρχισαν να σας προτείνουν γνωστές και άγνωστες δίαιτες, που «κάνουν θαύματα». Δείτε, μερικές από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες και αναζητήστε την καταλληλότερη για την περίπτωσή σας.
Η μεσογειακή δίαιτα
Ουσιαστικά δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη δίαιτα αλλά για έναν τρόπο διατροφής, που βασίζεται στα αγαθά της μεσογειακής διατροφής και πιο συγκεκριμένα στο αγνό ελαιόλαδο, στα όσπρια, στα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά. Στο μεσογειακό τρόπο διατροφής, η κατανάλωση κρέατος είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και
προτιμώνται τα ψάρια ενώ από κρέας προτιμάται το λευκό και άπαχο (π.χ. γαλοπούλα, κοτόπουλο κ.λπ.).
Τα οφέλη: Το βασικότερο όφελος της μεσογειακής δίαιτας έγκειται στο γεγονός, πως είναι τόσο απλή που μπορεί να την ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε καθώς τα μεσογειακά προϊόντα υπάρχουν εν αφθονία στην πατρίδα μας. Η μεσογειακή δίαιτα, μπορεί να αποτελέσει μια «δίαιτα αποτοξίνωσης» μετά από μια περίοδο διατροφικών υπερβολών ή απλά να ενταχθεί στο καθημερινό μας διαιτολόγιο χαρίζοντας υγεία και δύναμη στον οργανισμό μας.
Η δίαιτα Άτκινς
Αποτελεί ίσως την πιο «πλουσιοπάροχη» δίαιτα καθώς στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις πρωτεϊνες (π.χ. κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά) ενώ αποφεύγει τους υδατάνθρακες (δηλαδή τα φρούτα και τα λαχανικά). Η δίαιτα Άτκινς έγινε περισσότερο γνωστή ακριβώς, επειδή είναι ιδιαίτερα «χορταστική» και απευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό σε άνδρες, που αδυνατούν να ακολουθήσουν μια πιο στερητική δίαιτα.
Τα οφέλη: Το βασικότερο όφελος της διάσημης δίαιτας Άτκινς είναι, ότι δεν θα… πεινάσετε. Η πληθώρα πρωτεϊνούχων τροφών, που επιτρέπονται με την εν λόγω δίαιτα, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στο στομάχι μας να διαμαρτυρηθεί. Ωστόσο, η ελάχιστη πρόσληψη υδατανθράκων αναγκάζει τον οργανισμό να «κάψει» το αποθηκευμένο λίπος. Να σημειωθεί πως η δίαιτα Άτκινς δεν συνίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς η απουσία φρούτων και λαχανικών στερεί από τον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Η δίαιτα του Ντ΄Άνταμο
Η δίαιτα, που εμπνεύστηκε ο δόκτωρ Ντ’ Άνταμο, πήρε τιμητικά το όνομά του ενώ ορισμένοι αναφέρονται σε αυτήν, ως η «δίαιτα της ομάδας αίματος». Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, η ομάδα αίματος κάθε ανθρώπου αποτελεί το «κλειδί» με το οποίο μπορεί να χάσει εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά.
Ο επιστήμονας αναφέρει, πως χάρη στις θαυματουργές λεκτίνες, μια σειρά πρωτεϊνών, που υπάρχουν στις τροφές και που αν απορροφηθούν από το αίμα χάρη σε συγκεκριμένες τροφές, ανοίγει ο δρόμος για λιγότερα κιλά.
Τα οφέλη: Η δίαιτα είναι απλή και αποτελεσματική. Αρκεί να γνωρίζουμε την ομάδα αίματός μας και ο διαιτολόγος θα καταρτίσει για εμάς ένα μενού σύμφωνα με το οποίο, κάποιες τροφές επιτρέπονται και κάποιες απαγορεύονται. Βασικό είναι επίσης, πως δεν απαιτούνται συγκεκριμένες ποσότητες προκειμένου να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως με άλλες δίαιτες αλλά αν το τρόφιμο ανήκει σε αυτά που «επιτρέπονται» μπορούμε άφοβα να καταναλώσουμε όσο θέλουμε…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More