11 Μαρ 2011

Γιούνκερ: Καμία αμφιβολία για τη φερεγγυότητα της Ελλάδας

«Ψήφο εμπιστοσύνης» προς την ελληνική κυβέρνηση έδωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγο πριν την έναρξη της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ και της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητείται η φερεγγυότητα της Ελλάδας.
«Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για την ικανότητα της Ελλάδας να συνεχίσει να πληρώνει», δήλωσε ο Γιούνκερ σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής. Η χώρα έχει εξασφαλισμένη οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημείωσε.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ θα παρουσιάσει σήμερα στους ηγέτες της ευρωζώνης δύο ξεχωριστά κείμενα για τα δύο σκέλη της συνολικής απάντησης στην κρίση δημοσίου χρέους.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι ο κ. Βαν Ρόμπεϊ θα συμπεριλάβει στις προτάσεις του και τα αιτήματα της Ελλάδας για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και της Ελλάδας και της Ιρλανδίας για μείωση του επιτοκίου δανεισμού.
Στη σύνοδο της ευρωζώνης αναμένεται πολιτική συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών στο θέμα του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», δηλαδή στο ένα σκέλος της συνολικής απάντησης στην κρίση δημοσίου χρέους. Στο άλλο σκέλος, οι αλλαγές στο ταμείο θα συζητηθούν σήμερα, όπως και τα αιτήματα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής (24-25 Μαρτίου).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More