28 Μαρ 2011

Pavlova με κρέμα άσπρης σοκολάτας και φρούτα του δάσους !

Πάβλοβα με κρέμα άσπρης σοκολάτας και φρούτα του δάσους

Για την παβλοβα
3 ασπράδια
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
1 κουταλάκι ξύδι
2 κουταλιές τριμμένη κουβερτούρα
επιπλέον
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για το άλειμα

Κρέμα άσπρης σοκολάτας
250 γρ. κρέμα γαλακτος
1 βανίλια
250 γρ. creme fraiche
150 γρ. άσπρη κουβερτούρα
Για την σάλτσα φρούτων
250 γρ. φρούτα του δάσους
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι ή φράουλας
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
1/2 ποτήρι νερό (προεραιτικά)

Επιπλέον
1 χούφτα φρούτα του δάσους
 Εκτέλεση:
Κάνουμε πρώτα την μαρέγγα.  Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μεχρι να πήξουν ελαφρά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι ημαρέγγα να σφίξει και να στέκεται. Στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το ξύδι και χτυπάμε για 1 ακόμα λεπτο το πολύ. Με μια σπάτουλα ανακατευουμε προσεκτικα και την τριμμένη κουβερτούρα. Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολα και με ένα κορνε με ίσια μύτη σχηματίζουμε 2 σπιραλ. Φυσικά μπορείτε και να απλώσετε  το μειγμα κυκλικα με ενα κουτάλι  η με το κορνε κάντε μπαστουνάκια το ενα διπλα στο αλλο. Απλά αφήστε την φαντασια σας ελευθερη.
Ψηστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς περίπου για 1 1/2 ώρα. Αφήνετε να κρυώσουν και αλείφετε με την λιωμένη κουβερτούρα. Το κομμάτι της μαρέγγας που θα μπει από πάνω αλείψτε το και από τις δύο πλευρές με κουβερτούρα
Για την σάλτσα. Βάζετε τα φρούτα να βράσουν. Προσθέστε το λικερ και αν δεν έχουν πολύ ζουμί προσθέστε και το νερό στο οποίο έχετε διαλύσει το κορν φλάουρ. Αφήστε τα να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρτε από την εστια και αφήστε την να κρυώσει. Μην βάλετε επιπλέον ζάχαρη.  Τα φρούτα έχουν αρκετή γλύκα από μόνα τους όπότε η επιπλέον προσθήκη ζάχαρης είναι περριτή. 
Για την κρέμα. Λιώνετε την κουβερτούρα και την αναμυγνύετε με την  creme fraiche. Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Χτυπάτε τη σαντιγύ με την βανίλια να σφίξει και την ανακατευετε απαλά με την κρύα creme fraiche. 
Συναρμολόγηση
Μαρέγγα-κρέμα-μαρέγγα-κρέμα-σάλτσα φρούτου-φρέσκα φρούτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More