16 Απρ 2011

Οι 8 «χρυσοί» κανόνες για απώλεια του περιττού βάρους

1)Μην παραλείπετε το πρωϊνό
Ακόμη και όταν βιάζεστε πολύ, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπετε το πρωϊνό. Πρόκειται για το βασικότερο γεύμα της ημέρας και αν το παραλείψετε με την ελπίδα, πως θα γλιτώσετε μερικές θερμίδες, το μόνο σίγουρο είναι, πως θα πεινάσετε πολύ περισσότερο μέσα στην ημέρα και θα επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με ακόμη περισσότερες θερμίδες…
2)Ούτε μπουκιά πριν τον ύπνο…
Ένας «χρυσός» κανόνας, που θα πρέπει να ακολουθείτε με ευλάβεια είναι πως δεν θα πρέπει να τρώτε απολύτως τίποτα πριν πέσετε για ύπνο. Ο οργανισμός μας μεταβολίζει πολύ πιο δύσκολα τις τροφές από το απόγευμα και μετά και έτσι, αν συνηθίζουμε να τρώμε λίγο πριν κοιμηθούμε είναι πιθανότερο να μετατρέψουμε τις τροφές σε λίπος, που θα συσσωρευτεί στο σώμα μας και πολύ δύσκολα θα αποβληθεί αργότερα…. Μια καλή συμβουλή είναι να μην τρώτε τίποτα για μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας το περιθώριο να επεξεργαστεί οποιαδήποτε τροφή έχετε από πριν καταναλώσει.
3)Ξεχάστε το «τσιμπολόγημα» μπροστά στην τηλεόραση…
Το «τσιμπολόγημα» μπροστά στην τηλεόραση αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια για τους περισσότερους από εμάς. Ξεχάστε το μία και καλή, αν θέλετε να κατέβει αισθητά ο δείκτης της ζυγαριάς και αλλάξτε τις διατροφικές συνήθειες. Οι ειδικοί αναφέρουν, πως μπορείτε να φάτε το φαγητό σας με ανοιχτή την τηλεόραση (αν και δεν αποτελεί και την καλύτερη τακτική) αλλά σίγουρα απαγορεύεται δια ροπάλου το «τσιμπολόγημα» που θα σας φορτώσει με πολλές, πολλές περιττές θερμίδες…
4)Φρούτα αντί γλυκών…
Σε όλους ανεξαιρέτως αρέσουν οι λιχουδιές και τα γευστικά σνακς. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση, που τα περιττά κιλά συσσωρεύονται στον οργανισμό μας και αναζητούμε τρόπους να τα περιορίσουμε; Οι ειδικοί προτείνουν να αντικαταστήσουμε όλα τα λιπαρά σνακς με φρέσκα φρούτα, που θα μας «γλυκάνουν» αλλά ταυτόχρονα δεν θα μας «φορτώσουν» με περιττές θερμίδες και κιλά.
5)Καλύτερα μέλι παρά ζάχαρη…
Ένας από τους βασικότερους «εχθρούς» της ζυγαριάς μας είναι η αγαπημένη μας ζάχαρη. Και ενώ θεωρούμε σχεδόν ακατόρθωτο το να την αποχωριστούμε, οι ειδικοί αναφέρουν, πως σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με τη ζάχαρη έχει και το πεντανόστιμο μέλι. Αντικαταστήστε λοιπόν τη ζάχαρη με αγνό, ελληνικό μέλι και απολαύστε όχι μόνο τη γλύκα του αλλά και την χαμηλή θερμιδική του αξία.
6)Λαχανικά αγαπημένα…
Σίγουρα τα έχετε παραγκωνίσει από το καθημερινό σας τραπέζι. Ο λόγος για τα υγιεινά και απολύτως γευστικά λαχανικά που θα πρέπει να ξαναβρούν τη θέση τους στο τραπέζι μας, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά εύκολα, γρήγορα και υγιεινά. Μπορείτε να τα καταναλώσετε ωμά ως ένα υγιεινό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ως συνοδευτικό του κυρίως φαγητού σας ή βρασμένα (όπου όμως χάνουν ένα μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους).
7)Εφαρμόστε έξυπνα τρικ
Αποφύγετε επίτηδες τις περιττές θερμίδες, που σας φορτώνουν κιλά παρά τη θέλησή σας. Αναζητήστε έξυπνα τρικ, για να αντικαταστήσετε τις γεμάτες θερμίδες σος που συνοδεύουν ορισμένες σαλάτες αντικαθιστώντας τις με τυρί cottage ή με γιαούρτι, έτσι ώστε να μην στερηθείτε τη γεύση αλλά και να απαλλαχθείτε από τις περιττές θερμίδες. Κάντε το ίδιο και με άλλα φαγητά, π.χ. αντικαταστήστε το επιδόρπιο με γιαούρτι και μέλι, το αλκοόλ με ένα ποτήρι κρασί (που έχει λιγότερες θερμίδες), το κόκκινο κρέας με κοτόπουλο ή γαλοπούλα κ.λπ.
8)Βάλτε και πάλι την άσκηση στη ζωή σας
Αν το να μπείτε σε ένα πρόγραμμα γυμναστηρίου σας φαίνεται σχεδόν ακατόρθωτο, βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας δια της πλαγίας οδού…
Ξεκινήστε π.χ. να περπατάτε σε έντονο ρυθμό καθημερινά για 5 ημέρες την εβδομάδα και σύντομα θα δείτε τη διαφορά στη ζυγαριά! Ο μεταβολισμός μας συνήθως αδρανοποιείται με την ακινησία ενώ κάθε μορφής άσκηση μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More