9 Απρ 2011

Συμβίωση και απιστίες

phanieΟι γυναίκες έχουν ανάγκη την μονογαμία. Για τη γυναίκα ο γάμος είναι μια δημόσια διακήρυξη του άνδρα ότι τη θεωρεί κάτι το «ξεχωριστό». Η αίσθηση ότι ο άνδρας τη θεωρεί κάτι το «ξεχωριστό» ασκεί τεράστια επίδραση στις χημικές διεργασίες του εγκεφάλου της γυναίκας.
Οι άνδρες είναι πλημμυρισμένοι με τεστοστερόνη – την ανδρική ορμόνη – και αυτό τους οδηγεί εύκολα στο στάδιο του πόθου. Στη διάρκεια του παράφορου έρωτα οι άνδρες είναι τόσο «κουρντισμένοι» από την τεστοστερόνη που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το πάνω από το κάτω και το αριστερά από το δεξιά. Γι’ αυτό όταν ανακτούν την επαφή με την πραγματικότητα η προσγείωση είναι πολλές φορές αρκετά ανώμαλη.

Στη γυναίκα τα κέντρα του συναισθήματος και του ορθολογισμού είναι καλύτερα συνδεδεμένα στον εγκέφαλο της γυναίκας – η οποία δεν βρίσκεται εκτός ελέγχου από την τεστοστερόνη – και έτσι μπορεί και πρέπει να κρίνει πολύ καλύτερα αν ένας άνδρας είναι όντως κατάλληλος σύντροφος για εκείνη.
Η απιστία
Μια γυναίκα ευτυχισμένη από το γάμο της σπάνια θα παρασυρθεί σε εξωσυζυγική περιπέτεια. Αντίθετα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ο άνδρας να απατά τη γυναίκα του, παρόλο που ο γάμος τους είναι ευτυχισμένος. Ο αντρικός εγκέφαλος που είναι κατατετμημένος σε διαμερίσματα επιτρέπει στον άνδρα μόνο ένα πράγμα τη φορά, κι έτσι του δίνει την ικανότητα να ξεχωρίζει την αγάπη από το σεξ και διαχειρίζεται ξεχωριστά το καθένα.
Αντίθετα ο γυναικείος εγκέφαλος έχει ένα δίκτυο συνάψεων μεταξύ του κέντρου του έρωτα και του κέντρου του σεξ το οποίο επιβάλλει να λειτουργήσει πρώτα το κέντρο του έρωτα κι στη συνέχεια να δραστηριοποιηθεί το κέντρο του σεξ. Στους άνδρες δεν έχουν εντοπιστεί ανάλογες συνάψεις και αυτός είναι ο λόγος που διαχειρίζονται ξεχωριστά το σεξ από τον έρωτα. Για τον άνδρα το σεξ είναι σεξ και ο έρωτας είναι έρωτας και ενίοτε συμπίπτουν.
couple-in-the-nightclub Η πρώτη ερώτηση που θα κάνει η γυναίκα στον άνδρα όταν τον πιάσει να την απατά είναι: «την αγαπάς αυτή τη γυναίκα;» Αν ο άνδρας απαντήσει, «όχι ήταν καθαρά σαρκικό, χωρίς καμία σημασία!» κατά πάσα πιθανότητα λέει την αλήθεια, γιατί ο άνδρας πράγματι έχει την ιδιαιτερότητα να μπορεί να ξεχωρίσει το σεξ από τον έρωτα. Ο γυναικείος εγκέφαλος όμως δεν είναι προγραμματισμένος να καταλάβει ή να δεχθεί αυτή την απάντηση και γι’ αυτό το λόγο οι γυναίκες δυσκολεύονται να πιστέψουν τον άνδρα που λέει πως η ερωτική του περιπέτεια δεν είχε καμία σημασία, γιατί για τη γυναίκα σεξ σημαίνει ταυτόχρονα και αγάπη.
Αν μια γυναίκα κάνει μια απιστία και πει ότι δεν σήμαινε τίποτα για εκείνην, κατά πάσα πιθανότητα λέει ψέματα, γιατί για να διαβεί η γυναίκα τη διαχωριστική γραμμή και να κάνει έρωτα σίγουρα είχε δημιουργήσει ήδη συναισθηματικούς δεσμούς με τον άλλο άνδρα. Η γυναίκα «κάνει έρωτα», δηλαδή πρέπει να νοιώθει ότι αγαπάει κι αγαπιέται για να αισθανθεί ερωτική επιθυμία.
Όταν ο άνδρας λέει «σεξ» μερικές φορές εννοεί μόνο το σαρκικό έρωτα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αγαπά τη σύντροφο του. Μερικές φορές όντως θέλει μόνο σεξ και γι’ αυτό μπορεί να μη λέει «θέλω να κάνουμε έρωτα».
Όταν καταλάβουν ο ένας την οπτική γωνία του άλλου και συμφωνήσουν να μην κρίνουν ο ένας τον ορισμό του άλλου, το εμπόδιο αυτό σταματά να είναι τροχοπέδη στη σχέση τους.
Εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας
Όταν ένας άνδρας ποθεί μια γυναίκα δεν τον ενδιαφέρει το πάχος των μηρών της. Για την ακρίβεια του φαίνονται τέλειοι. Η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο για τον άνδρα στην αρχή της γνωριμίας τους, όμως στο βάθος χρόνου η ζεστασιά και η συντροφικότητα που του προσφέρει είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην ελκυστικότητα της.
 couple-holding-hands
Ρομαντισμός
Ο ρομαντισμός είναι πολύ σημαντικός για τις γυναίκες, για τους άνδρες όχι ιδιαίτερα. Και δεν είναι ότι οι άνδρες δεν θέλουν να φέρονται ρομαντικά στις γυναίκες, είναι που δεν καταλαβαίνουν πόση σημασία έχει γι’ αυτές.
Στην διάρκεια της αρχικής περιόδου γνωριμίας και φλερτ ο άνδρας μιλά πολύ για να συλλέξει πληροφορίες (δεδομένα και στοιχεία) για την καλή του και να της δώσει πληροφορίες για τον εαυτό του. Όταν παντρευτούν, έχει ήδη μάθει ότι χρειάζεται να ξέρει για εκείνη και δεν βλέπει τον λόγο για πολλές συζητήσεις. Όταν όμως καταλάβει ότι ο εγκέφαλος της γυναίκας είναι προγραμματισμένος να επικοινωνεί με τη συζήτηση και ότι η απτική ευαισθησία της γυναίκας του είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από τη δική του, θα μπορέσει να εξασκηθεί σε αυτές τις ικανότητες και η συνολική ποιότητα της ερωτικής του ζωής θα βελτιωθεί θεαματικά.
Οι άνδρες γενικά θέλουν δύναμη, επιτυχία και σεξ. Οι γυναίκες θέλουν ανθρώπινες σχέσεις, σταθερότητα και αγάπη. Το να εκνευρίζεστε γι’ αυτό είναι τόσο εποικοδομητικό όσο να τα βάζετε με τον ουρανό επειδή βρέχει. Αν αποδεχθείτε τη βροχή θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τον καιρό παίρνοντας μαζί σας μια ομπρέλλα ή ένα αδιάβροχο, ώστε να μην έχετε πρόβλημα.
Με τον ίδιο τρόπο, αν είστε προετοιμασμένοι για τις δυσκολίες και τις συγκρούσεις που ενδέχεται να προκύψουν σε μια σχέση σαν αποτέλεσμα των διαφορών μεταξύ των δύο φύλων θα μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε και να τις επιλύσετε ευκολότερα όταν εμφανιστούν.
anthologion.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More