5 Απρ 2011

Τι λέει το Κινέζικο ζώδιο για εσάς;

Πόσο αληθή είναι τα όσα διαβάζουμε για τα ζώδια; Ας κάνουμε ένα μικρό τεστ, διαβάζοντας το κινέζικο ωροσκόπιό μας. Παρακαλώ διαβάστε το άρθρο βήμα-βήμα.

Βήμα 1: Βρείτε το κινέζικο ζώδιό σας

Ακολουθεί ένας πίνακας με τις χρονιές και τα κινέζικα ζώδια που αντιστοιχούν σε αυτές. Για να βρείτε το ζώδιό σας, απλά βρείτε το έτος γέννησής σας και δείτε σε ποιο ζώδιο της αριστερής στήλης αντιστοιχεί.

Βήμα 2: Διαβάστε το ζώδιό σας

Άλογο

Τα άλογα είναι σκληρά εργαζόμενα ζώδια, με έντονο αίσθημα ανεξαρτησίας. Αν και είναι πολύ έξυπνα και φιλικά, τείνουν να έχουν έντονα συναισθήματα εγωισμού και φιλοδοξίας. Τα άλογα είναι πολύ ζωντανά άτομα, ιδιαίτερα δημοφιλή, με οξυδέρκεια και με ιδιαίτερη κλίση το λόγο. Αν και απολαμβάνουν τις έντονες δοκιμασίες και είναι έτοιμα να αφοσιωθούν στο σκοπό που έχουν θέσει στο μυαλό τους, δεν διστάζουν να κινηθούν εντελώς στην αντίθεση κατεύθυνση εάν πιστέψουν ότι η εργασία που έχουν να βγάλουν εις πέρας είναι κατώτερη των προσδοκιών που έχουν για τον ίδιο τους τον εαυτό. Τα άλογα σπάνια βρίσκουν ένα σταθερό λιμάνι στις σχέσεις τους, αλλά παρόλα αυτά είναι καλοί σύντροφοι και ηγέτες. Όταν ερωτευτούν, ερωτεύονται με όλο τους το είναι, κάτι που πολλές φορές τα οδηγεί ακόμη και στο να κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Σκύλος

Οι σκύλοι είναι ειλικρινή και έμπιστα άτομα. Τείνουν να εξειδικεύονται σε έναν τομέα (π.χ. αναπτύσσουν συγκεκριμένα χόμπι) και ασχολούνται με αυτό με όλο τους το είναι. Δυστυχώς, τα περισσότερα άτομα με αυτό το ζώδιο είναι πολύ ανήσυχα, έχουν πολύ σκληρή γλώσσα και είναι ιδιαίτερα κριτικοί με τα τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω τους.  Οι σκύλοι έχουν έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης και είναι ιδιαίτερα ικανοί στο να βρίσκουν λογικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι έμπιστοι φίλοι, αλλά όταν υπάρξει ένταση μπορούν να κρατάνε μούτρα έως ότου ο άλλος κάνει πρώτος κάποια κίνηση επαναπροσέγγισης. Αν και μπορούν να γίνουν ευέξαπτοι μερικές φορές, χρειάζονται αγάπη και σταθερές σχέσεις. Όταν βρουν το ταίρι τους, μένουν πιστοί σε αυτό για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Αρουραίος

Οι αρουραίοι έχουν πολύ φαντασία, είναι γοητευτικοί και γενναιόδωροι προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Παρόλα αυτά, έχουν την τάση να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις και είναι υπερβολικά κριτικά άτομα. Όταν είναι χαλαροί ανάμεσα στην οικογένεια και τους φίλους τους, η εξυπνάδα και η παρατηρητικότητά τους τους επιτρέπει να δουν ένα θέμα από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι αρουραίοι ξέρουν να εντοπίζουν εύκολα τις ευκαιρίες, τις οποίες και αρπάζουν. Όμως ο οπορτουνισμός τους, οι έντονες φιλοδοξίες τους και η ενεργητικότητά τους μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να κάνουν πολλές ταυτόχρονες δεσμεύσεις. Οι αρουραίοι είναι παθιασμένοι εραστές και εκτρέφουν βαθιά συναισθήματα για τους γύρω τους, κάτι που αναγνωρίζεται και εκτιμάται από το περιβάλλον τους.

Βόδι

Τα βόδια είναι γεννημένοι ηγέτες και έχουν το χάρισμα να εμπνέουν εμπιστοσύνη σε όλους γύρω τους. Γενικά είναι συντηρητικά άτομα, με έντονη μεθοδικότητα και είναι ιδιαίτερα επιδέξιοι με τις εργασίες που έχουν να κάνουν με τα χέρια τους. Τα βόδια έχουν έντονο το αίσθημα της ομάδας, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στον σωβινισμό και στον αυταρχισμό. Η δύναμη του βοδιού φαίνεται όταν χρειάζεται να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και τους γύρω του. Αν και τους αρέσει να αναλαμβάνουν κάτι ατομικά, τα βόδια είναι αξιόπιστα άτομα και αναπτύσσουν έντονους δεσμούς με την οικογένεια και το σπίτι τους. Αν και δεν είναι το πιο ρομαντικό ζώδιο, τα βόδια μπορούν να γίνουν πιστοί σύντροφοι και εραστές.

Κόκορας

Οι κόκορες είναι εργατικά άτομα που παίρνουν ξεκάθαρες αποφάσεις και έχουν την τάση να μιλάνε χωρίς περιστροφές. Λόγω αυτού του χαρακτήρα τους, οι κόκορες φαίνονται σε πολλούς ως υπερβολικά περήφανα άτομα. Είναι άτομα που είναι ντόμπρα απέναντι στους άλλους και αναμένουν το ίδιο από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Οι κόκορες είναι κοινωνικά όντα, ονειροπόλοι, προτιμούν έντονο τρόπο ντυσίματος και συνήθως σπαταλούν αρκετά χρήματα λόγω αυτών των χαρακτηριστικών τους. Τους αρέσει να είναι στο κέντρο της προσοχής και εκνευρίζονται όταν κάποιος άλλος τους κλέβει την παράσταση. Εάν και κατά καιρούς γίνονται μελοδραματικοί, οι κόκορες έχουν πρακτικό μυαλό και είναι λογικά άτομα. Εάν και είναι αρκετά δημοφιλείς με το αντίθετο φύλο, οι κόκορες είναι πιστοί σύντροφοι.

Λαγός

Οι λαγοί είναι ευχάριστα, πιστά και ιδιαίτερα αγαπητά άτομα που χαρακτηρίζονται από έντονη συναισθηματικότητα. Όμως μερικές φορές αναπτύσουν και αρνητικά, καταθλιπτικά συναισθήματα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δίνουν την εντύπωση ενός πολύ επιφανειακού ανθρώπου. Προσπαθούν να αποφεύγουν τους καυγάδες, ακόμη και όταν χρειάζεται να κάνουν τα στραβά μάτια. Μπορούν να γίνουν εγωιστές, αλλά σίγουρα δεν θα έβλαπταν συνειδητά κάποιον τρίτο. Αν και φαίνονται ήσυχοι, η ευρηματικότητα και η εξυπνάδα τους συνήθως τους επιτρέπουν να αναλάβουν κάποιον διπλωματικό ρόλο ώστε να αποφύγουν τις έντονες διαμάχες. Οι λαγοί είναι άτομα ιδιαίτερα κομψά και με καλούς τρόπους, τα οποία κρύβουν την διάθεσή τους για διασκέδαση κάτω από ένα επιφανειακό συντηρητικό πρόσωπο. Οι λαγοί πάντα επεξεργάζονται μια δύσκολη κατάσταση, αλλά θα ενεργήσουν για τη λύση της μόνο όταν θεωρήσουν πως ο χρόνος είναι κατάλληλος. Είναι ευαίσθητοι εραστές και αναζητούν συντρόφους που μπορούν να τους προσφέρουν ασφάλεια.

Τίγρης

Οι τίγρεις είναι ευαίσθητοι, συναισθηματικοί και έτοιμοι να αγαπήσουν βαθιά. Ταυτόχρονα όμως είναι και πολύ ανταγωνιστικοί και επιθετικοί, ιδιαίτερα όταν αυτό απαιτείται για να προστατεύσουν την τιμή τους και την οικογένειά τους. Ενώ η ανεξαρτησία τους είναι βασική προϋπόθεση για τους ίδιους, οι τίγρεις αρέσκονται στο να επιβάλλονται σε άλλους. Το έντονο αίσθημα προστασίας της τιμής τους σε συνδυασμό με την τάση τους να θέλουν να παίρνουν μέρος σε νέες προκλήσεις τους προσφέρει συνήθως μια ηγετική θέση στον κοινωνικό και εργατικό τους περιβάλλον. Οι τίγρεις είναι έντιμοι, γενναιόδωροι με τους φίλους τους και παθιασμένοι εραστές. Αναπόφευκτα, περιμένουν ανάλογη στάση και από τους άλλους.

Μαΐμού

Οι μαΐμούδες είναι κοινωνικά και έξυπνα ζώδια, με έντονη αίσθηση του χιούμορ, χαρακτηριστικά που έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται πόλος έλξης για τον περίγυρό τους.  Μαθαίνουν πολύ γρήγορα και είναι πολύ προσαρμοστικό ζώδιο. Από την άλλη, πολλές μαϊμούδες είναι φαφλατάδες και συμπεριφέρονται αρκετά εκκεντρικά, κάτι που για κάποιους είναι αρεστό, ενώ για άλλους είναι απλά αντιπαθητικό. Παρά την εξυπνάδα τους, οι μαϊμούδες έχουν χαμηλή ενσυναίσθηση, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως είναι κακοί σύντροφοι. Αυτό που έχουν ανάγκη οι μαϊμούδες είναι άτομα που τους κρατάνε τον ενδιαφέρον.

Πρόβατο

Τα πρόβατα είναι συμπαθητικά ζώδια και ξέρουν να κρατούν καλή παρέα. Μερικές φορές όμως συγκρατούν τα συναισθήματά τους και οι άλλοι χάνουν την ευκαιρία να τα εκτιμήσουν για τον πραγματικό τους εαυτό. Παρόλα αυτά όμως, τα πρόβατα δεν χάνουν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν όταν κάτι τους ενοχλεί.  Τα άτομα με αυτό το ζώδιο είναι εκ φύσεως ντροπαλά, κρατούν ήπιους τόνους και γενικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πεσιμιστές. Ένα από τα ατού τους όμως είναι η καταπραϋντική επιρροή που έχουν στους άλλους και η κοινωνικότητά τους. Ο ιδανικός σύντροφος για τα πρόβατα είναι αυτός που θα τους προσφέρει ασφάλεια για μια ζωή.

Φίδι

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του φιδιού είναι η σοφία και η γοητεία που εκπέμπουν. Πρόκειται για ρομαντικά και βαθιά στοχαστικά ζώδια. Τείνουν να ακολουθούν κυρίως το ένστικτό τους και θέλουν να ακολουθούν το δικό τους ρυθμό. Όταν θεωρήσουν πως είναι η κατάλληλη στιγμή, είναι έτοιμα να αλλάξουν εντελώς ρότα και να ξεκινήσουν και πάλι εκ νέου. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι αποφεύγουν τα φίδια, καθώς δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα και τείνουν να χαρακτηρίζονται από μυστικοπάθεια. Τα φίδια εργάζονται σκληρά και έξυπνα, καθώς είναι έτοιμα να περιμένουν όσο χρειάζεται και να κάνουν όσες μανούβρες θεωρούν απαραίτητες έως να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα φίδια είναι πολύ ζηλιάρικα ζώδια, κάτι που τους δημιουργεί πρόβλημα με τις σχέσεις τους.

Γουρούνι

Τα γουρούνια μπορούν να είναι πολύ καλοί φίλοι, ενώ τα χαρακτηρίζει η εξυπνάδα και η ανάγκη τους να θέτουν δύσκολους στόχους και να τους πετυχαίνουν. Είναι ειλικρινή, ανεκτικά και τίμια ζώδια. Καθώς αναμένουν το ίδιο και από τους άλλους, πολλές φορές τα γουρούνια μπορεί να παραείναι αγαθά με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τους άλλους. Έχουν πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ, ενώ είναι έτοιμα να παραβλέψουν τα ελαττώματα των άλλων, ώστε να κρατήσουν ήρεμα τα πνεύματα. Λατρεύουν το σπίτι τους, αλλά ξοδεύουν όλο το χρόνο τους ψάχοντας τρόπους να καλοπεράσουν. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε όμως πως και τα γουρούνια έχουν τα όριά τους, οπότε δεν είναι ασυνήθιστο ένα γουρούνι να εκνευριστεί και να ξεσπάσει σε τρίτους. Είναι πολύ ρομαντικά με τους συντρόφους τους και πάντα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για εκείνους.

Δράκος

Οι δράκοι είναι γεμάτοι ζωντάνια και ενθουσιασμό, κάτι που τους καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλείς στον περίγυρό τους, αν και μερικές φορές φαίνονται κάπως φαφλατάδες. Είναι έξυπνα ζώδια και τελειομανή, χαρακτηριστικά που αναμένουν πως έχουν και οι άλλοι γύρω τους. Δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί απέναντι στους άλλους και προτιμούν να εμπλέκονται σε δύσκολες καταστάσεις στην καθημερινότητά τους. Για τους δράκους οι κανόνες ισχύουν μόνο για τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα αρνούνται να ζητήσουν βοήθεια όταν την χρειάζονται, ώστε να μην πληγώσουν την υπερηφάνεια τους. Είναι μοναχικά και αυτάρκη ζώδια και μπορούν να επιβιώσουν χωρίς πολλές κοινωνικές σχέσεις, αλλά είναι ιδιαίτερα θερμοί με συντρόφους που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τους ίδιους.

Βήμα 3: Η αξιολόγηση

Ψηφίστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά, αφού έχετε διαβάσει το ζώδιο που σας αντιστοιχεί. Δεν έχει σημασία εάν γενικά πιστεύετε ή όχι στα ζώδια, αρκεί να αξιολογήσετε κατά πόσο αυτά που διαβάσατε αντιστοιχούν πράγματι στον χαρακτήρα σας.
Αυτά που διαβάσατε για το ζώδιό σας αντιστοιχούν στην πραγματικότητα;
Quantcast

Βήμα 4: Η αποκάλυψη

Αφού έχετε κάνει όλα τα υπόλοιπα βήματα κάντε κλικ εδώ »
Ο πίνακας που σας είχε δοθεί στην αρχή του άρθρου δεν ήταν ο σωστός. Η σωστή αντιστοιχία χρονολογιών και ζωδίων είναι αυτή που ακολουθεί:
Σκοπός του άρθρου δεν ήταν βεβαίως να μάθουμε λεπτομέρειες για το ζώδιό μας, αλλά μάλλον να ελέγξουμε τι από τα δύο συμβαίνει: το ζώδιο περιγράφει εμάς ή μήπως εμείς υιοθετούμε τα χαρακτηριστικά του ζωδίου ώστε να ταιριάξουμε στην εικόνα;

Η εξήγηση

Υπάρχουν πολλά άτομα που πιστεύουν στα ζώδια, τα ωροσκόπια και τις λοιπές μεθόδους πρόβλεψης του μέλλοντος ή/και της προσωπικότητάς μας. Φυσικά δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο η θέση ενός αστρικού σώματος τη στιγμή ή τη χρονιά της γέννησής μας μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά μας στο μέλλον, αλλά αυτό δεν εμποδίζει πολλούς από το να συνεχίζουν να πιστεύουν ακράδαντα πως όσα περιγράφονται στο ζώδιό τους είναι αληθή και αξιόπιστα.
Αν όμως πράγματι πρόκειται για ψευδαίσθηση, τι τη δημιουργεί; Μια λογική εξήγηση είναι πως όταν διαβάζουμε ένα ζώδιο, επικεντρωνόμαστε κυρίως στα χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν με τη δική μας προσωπικότητα, παραβλέποντας όσα δεν ισχύουν. Αποτέλεσμα αυτού είναι στο τέλος της ανάγνωσης να έχουμε δημιουργήσει την ψευδή πεποίθηση πως έχουμε διαβάσει ένα λεπτομερές προφίλ του χαρακτήρα μας. Εκμεταλλευόμενοι αυτή την σχεδόν αυτόματη γνωστική λειτουργία τα διάφορα έντυπα αστρολογίας τείνουν να δίνουν εξαιρετικά γενικευμένες περιγραφές στα εκάστοτε ζώδια, ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα ο αναγνώστης να καταφέρει να ταυτιστεί με έναν σεβαστό αριθμό από αυτά που διαβάζει και να πιστέψει στην αξιοπιστία τους. Άλλωστε όλοι μας έχουμε ψεγάδια από πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά τα οποία μερικές φορές μπορεί να είναι και αντίθετα μεταξύ τους. Κανείς μας για παράδειγμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με απόλυτο τρόπο ως “υπομονετικός” ή “ανυπόμονος”, “τυχερός” ή “άτυχος”. Βρισκόμαστε πάνω σε έναν άξονα, συνδυάζοντας πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αποτέλεσμα αυτού είναι μια περιγραφή που μας παρουσιάζει ως “υπομονετικούς” να είναι σχεδόν το ίδιο αληθής με μια άλλη που μας παρουσιάζει ως “ανυπόμονους”.
Ένας άλλος λόγος που τα ζώδια είναι τόσο πιστευτά είναι επίσης το γεγονός πως αυτοί που τα διαβάζουν και τα ακολουθούν είναι συνήθως άτομα που ήδη πιστεύουν σε τέτοιες μεθόδους “ανάγνωσης” του μέλλοντος και επομένως έχουν μειωμένη άμυνα απέναντι στα όσα διαβάζουν. Δεδομένης της ψευδαίσθησης του ελέγχου που μας δίνει η αστρολογία, ο αριθμός των ατόμων που πιστεύουν -έστω και σε κάποιο μικρό βαθμό- σε αυτή είναι αρκετά μεγάλος. Όταν γνωρίζεις το μέλλον (ή πιστεύεις πως το γνωρίζεις), τότε αυτόματα αυτό σημαίνει πως εσύ έχεις το πάνω χέρι και μπορείς να το αλλάξεις ή να προετοιμαστείς για αυτό που θα ακολουθήσει. Και προφανώς μας αρέσει να έχουμε το πάνω χέρι στη ζωή μας.
Ξεχνάμε όμως πως η ζωή είναι απόβλεπτη και πως τα περισσότερα πράγματα γύρω μας ξεφεύγουν από τον έλεγχό μας. Πάλι καλά. Διαφορετικά θα ζούσαμε σε ένα βαρετό πειραματικό κουτί όπου η κάθε δράση μας  θα έφερνε πάντοτε μια προβλεπόμενη αντίδραση, κάνοντας την ίδια την ύπαρξή μας εξαιρετικά πεζή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More