3 Απρ 2011

Φρένο στα σενάρια αναδιάρθρωσης

Κατηγορηματικές διαψεύσεις από Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες και ΔΝΤ προκάλεσαν τα σενάρια για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ, εμπλέκοντας σε αυτά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε προδημοσίευση του ρεπορτάζ που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι το Ταμείο αμφιβάλλει για το κατά πόσο οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα είναι επαρκείς για τη δημοσιονομική της εξυγίανση, χωρίς ελάφρυνση του χρέους που θα φτάσει περίπου στο 150% του ΑΕΠ. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν εκφράσει αυτούς τους προβληματισμού σε στελέχη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Οι διαψεύσειςΆμεση ήταν η απάντηση του Ταμείου, εκπρόσωπος του οποίου δηλώνει στο Reuters ότι «το ΔΝΤ υποστηρίζει της θέση της ελληνικής κυβέρνησης περί μη αναδιάρθρωσης του χρέους και τη θέληση της να εκπληρώσει πλήρως τις δανειακές της υποχρεώσεις. Κάθε αναφορά που υποστηρίζει το αντίθετο είναι λανθασμένη».
Μάλιστα, πηγές από την Ουάσινγκτον είπαν στο Mega ότι κανένας δημοσιογράφος από το Σπίγκελ δεν επικοινώνησαν μαζί τους. Σημείωναν επιπλέον ότι βάσει του καταστατικού του, το Ταμείο είναι υποχρεωμένο να αξιολογεί την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πριν από την εκταμίευση κάθε δόσης προς την Αθήνα.
Η Κομισιόν, από την πλευρά της, δια του εκπροσώπου της, επιμένει ότι δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση. «Όλα τα υποστηρικτικά μέτρα είναι σε ισχύ. Δεν υπάρχει λόγος τώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αυτή την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», τόνισε, μιλώντας στο ReutersoJens Mester.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More