7 Ιουν 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΤΟΝΟΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ…

Περισσότεροι από 100.000 τόνοι υψηλά ραδιενεργού ύδατος παραμένουν στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρία ηλεκτρισμού Tokyo Electric Power Co (TEPCO)…
Η TEPCO ανακοίνωσε ότι μπορεί να σημειωθεί υπερχείλιση του μολυσμένου ύδατος αν υπάρξουν σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.
Το εργοστάσιο υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν από αυτό ραδιενεργές ουσίες. Η διαχειρίστρια εταιρία εξακολουθεί να ρίχνει νερό στους υπερθερμασμένους αντιδραστήρες του.
Η διαχειρίστρια εταιρία ανακοίνωσε ότι 16.200 τόνοι ύδατος έχουν παγιδευτεί στον αντιδραστήρα αριθμός ένα, 24.500 τόνοι στον αντιδραστήρα αριθμός δύο, 28.100 τόνοι στον αντιδραστήρα αριθμός τρία και 22.900 τόνοι στον αντιδραστήρα αριθμός τέσσερα.
Πρόσθεσε ακόμη ότι άλλοι 13.300 τόνοι μολυσμένου ύδατος έχουν ήδη μεταφερθεί σε εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων.
Η διαχειρίστρια εταιρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία στις 15 Ιουνίου ένα σύστημα καθαρισμού του νερού, το οποίο θα μπορεί να φιλτράρει 1.200 τόνους μολυσμένου ύδατος την ημέρα.
Επίσης θα εγκαταστήσει μία υπόγεια δεξαμενή αποθήκευσης στα μέσα Αυγούστου, που μπορεί να αποθηκεύσει 100.000 τόνους υψηλά ραδιενεργού ύδατος.
Η TEPCO είπε ότι αν ποσότητα του νερού μεταφερθεί σε κάποια δεξαμενή, δεν αναμένεται να διαρρεύσει στον ωκεανό μέχρι τουλάχιστον τις 20 Ιουνίου. Η εταιρία έχει ήδη σφραγίσει τις σήραγγες, τις σωληνώσεις και άλλες διόδους ώστε να αποφευχθεί η διαρροή του μολυσμένου ύδατος στον ωκεανό.
Από τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 15.300 άνθρωποι και περίπου 8.300 αγνοούνται. Η πυρηνική κρίση ανάγκασε σχεδόν 87.000 κατοίκους να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους κοντά στο εργοστάσιο. Πηγή: blog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More