27 Ιουν 2011

Αρνητική η γερμανική κοινή γνώμη για νέα στήριξη στην Ελλάδα

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν υποστηρίζουν την παροχή νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση -πλάστιγγα που έγειρε τον Ιούνιο, με το ποσοστό όσων είναι υπέρ να πέφτει στο 45%, από το 52% του προηγούμενου μήνα.

H αντίθεση μάλιστα σε νέο δάνειο στην Αθήνα φαίνεται ότι διασχίζει με περίπου τον ίδιο τρόπο το σύνολο του γερμανικού εκλογικού σώματος, με το ποσοστό του «όχι» να κυμαίνεται στο 58% για τους ψηφοφόρους Χριστιανοδημοκρατών, Σοσιαλδημοκρατών και του κόμματος της Αριστεράς -και βρίσκεται λίγο χαμηλότερα (στο 47%) για τους ψηφοφόρους των Πρασίνων.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε από το ινστιτούτο Allensbach για την κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το 72% των Γερμανών εμφανίζεται επίσης να έχει χάσει την εμπιστοσύνη τους στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.Οι αναλυτές προειδοποιούν έτσι πως ο ευρωσκεπτικισμός κερδίζει επικίνδυνα έδαφος και στην «καρδιά» της Ευρώπης.

Η δυσπιστία των Γερμανών απέναντι στο ευρώ αυξάνεται συνεχώς: Τον Απρίλιο, το 66% των Γερμανών δήλωνε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο ευρώ ενώ το 2008, λιγότεροι από τους μισούς εκ των ερωτηθέντων είχαν την ίδια γνώμη.

«Οι γερμανοί πολίτες είναι πιο προβληματισμένοι για το ευρώ απ΄ό,τι πριν από ένα χρόνο. Κι αυτό λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης» δήλωσε πρόσφατα ο Πέτερ Ματουσέκ αναλυτής του γερμανικού Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa.

«Ορισμένοι πιστεύουν ότι έχουν σφίξει πολύ τη ζώνη τα τελευταία χρόνια και δεν καταλαβαίνουν γιατί θα πρέπει τώρα να βοηθήσουν χώρες που δεν έχουν κάνει τις ίδιες προσπάθειες» σχολίασε από την πλευρά του ο Ντομινίκ Χίρλεμαν του ιδρύματος Μπέρτελσμαν. 
tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More