1 Ιουν 2011

Συμβουλές για νέες μαμάδες

       «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα», λένε πολλές μαμάδες για τον πρώτο χρόνο που έφεραν στη ζωή το μωράκι τους. Η αλήθεια είναι ότι η απειρία και το άγνωστο είναι κακοί σύμβουλοι για τη νέα μητέρα, αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να διευκολύνουν λίγο την κατάσταση.

       1. Χαλαρώστε: οι πρώτοι μήνες μπορεί να σας φαντάζουν βουνό. Ανησυχείτε με το πρώτο εξάνθημα του μωρού, με τα άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, με τα ρούχα σας που ακόμη δεν σας κάνουν. Στα όρια του πανικού, απλά πρέπει να πάρετε μια ανάσα και να σκεφτείτε: αν δεν χαλαρώσετε για να απολαύσετε τα πιο όμορφα χρόνια μαζί με το μικρό σας, θα τα χάσετε ανεπιστρεπτί. Τα ρούχα σύντομα θα σας ξανακάνουν και το σπίτι θα μπει σε τάξη. Το βασικό είναι να περνάτε καλά και ουσιαστικά με το μωρό σας.

       2. Τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, τα μωρά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα: φροντίδα, χάδια, φαγητό και ύπνο. Μη τρελένεστε με το να τους παρέχετε τα ακριβότερα καροτσάκια και τα ατελείωτα ρούχα, που θα αχρηστευθούν σε λίγους μήνες. Επενδύστε στη σχέση με το μωρό σας και το μέλλον θα σας ανταμοίψει.

       3. Το σεξ έρχεται σε δεύτερη μοίρα: όταν το μωρό έρθει στο σπίτι, οι ρόλοι και οι ισορροπίες του ζευγαριού αλλάζουν. Μπορεί να αισθάνεσθαι επιθετικότητα και αρνητικότητα που ο σύντροφός σας εξακολουθεί να πηγαίνει στη δουλειά του, ενώ εσείς κάθεστε συνεχώς στο σπίτι. Να μην έχετε διάθεση για σεξ για αρκετούς μήνες μετά τη γέννηση του μωρού σας. Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείτε σε μια νέα, τόσο ανατρεπτική κατάσταση συμβίωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More