30 Ιουλ 2011

Οικονομικό νοικοκυριό

       Το να κάνει κάποιος οικονομία στο νοικοκυριό του δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά τώρα που ήδη οι μισθοί έχουν περικοπεί και οι καταναλωτικοί πειρασμοί βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να έχει κέρδος η τσέπη μας; 

       1. Ελεγχόμενα ψώνια: ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε ως καταναλωτές είναι το να πηγαίνουμε στο super market σχεδόν καθημερινά. Ο λόγος είναι προφανης, μιας και οι πειρασμοί σε έναν πολυχώρο είναι άπειροι, και συνήθως καταλήγουμε να έχουμε στο καρότσι μας τα διπλάσια από αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε. Προσπαθήστε να σχεδιάσετε μία λίστα με τα εβδομαδιαία σας ψώνια και να παραμείνετε πιστές σε αυτήν.
       2. ‘Εξυπνες αγορές είναι οι αγορές που ακολουθούν τις ανάγκες μας κι όχι εμείς τις δικές τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει ως καταναλωτές να πέφτουμε με τα μούτρα σε οποιοδήποτε προϊόν βγαίνει στην αγορά, μόνο και μόνο επειδή είναι νέο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι απλά πιο ακριβό και το ίδιο αποτελεσματικό με αυτό που πάντα αγοράζετε.

       3. Είναι αλήθεια ότι ο πειρασμός να αγοράσετε ένα λαχταριστό κέικ από τον φούρνο της γειτονιάς ή να δοκιμάσετε την καινούρια, ευωδιαστή κρέμα σώματος, είναι ακαταμάχητος. Αν όμως ο σκοπός σας είναι να κάνετε οικονομία, τότε επενδύστε σοφά σε home made λιχουδιές, που και λιγότερο κοστίζουν και περισσότερο διαρκούν, ή σε καλλυντικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας, όπως ένα scrub σωματος με ζάχαρη και λάδι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More