16 Ιουλ 2011

Μοσχαρίσιο Φιλέτο Πιπεράτο - Η συνταγή της κυριακής.

 
Συστατικά
  • 1 κιλό φιλέτο μόσχου
  • 20 γρ. κόκκοι πιπεριού (πράσινοι-κόκκινοι-μαύροι)
  • 100 ml. ζωμός λαχανικών
  • 1/2 φλιτζ. κρασί κόκκινο
  • αλάτι χοντρό
  • ελαιόλαδο

Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτια των 2-2,5 εκ. περίπου.

Βάζουμε τα πιπέρια στο γουδί και τα σπάμε αλλά όχι τελείως, θέλουμε τα πιπέρια να έχουν υφή.

Απλώνουμε τα πιπέρια σε ένα ξύλο και ακουμπάμε επάνω τους τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να κολλήσουν πάνω στο κρέας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα για όσο χρόνο θέλει ο καθένας. Τα αποσύρουμε και τα κρατάμε κάπου ζεστά.

Σβήνουμε με κρασί κόκκινο τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο τηγάνι. Αφήνουμε να φύγει το πολύ αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και βράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα στο μισό.

Σερβίρουμε τα φιλέτα σε ίσιο πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Καλή σας όρεξη...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More