20 Ιουλ 2011

Αρνείται η Siemens AG την υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου

Αρνείται η Siemens AG την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικητιάδη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας για την απόδοση ευθυνών, καθώς και για την εκούσια, κατόπιν συμφωνίας των μερών, αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της Ελληνικής Πολιτείας από παράνομες παρελθούσες δραστηριότητες. Ωστόσο, στη διάρκεια της συνάντησης, η Siemens AG γνωστοποίησε την πρόθεση της για άμεση επίδοση αγωγής κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την οποία ζητά από το Πρωτοδικείο του Μονάχου να αναγνωρίσει ότι δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο κ. Παμπούκης, επισήμανε ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και επανέλαβε τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Ελληνικό και διεθνές δίκαιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More