22 Αυγ 2011

Το 53% των Γάλλων θέλει νίκη των Σοσιαλιστών

Το 53% των Γάλλων θέλει νίκη των Σοσιαλιστών Η πλειοψηφία των Γάλλων ψηφοφόρων επιθυμεί νίκη του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012, ύστερα από τρεις συνεχείς θητείες των Συντηρητικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στην εφημερίδα Liberation.

Η δημοσκόπηση διαπιστώνει πως το 53% των ερωτηθέντων επιθυμεί η Αριστερά να κερδίσει τις εκλογές, ενώ ένα ποσοστό 37% επιθυμεί ήττα των αριστερών δυνάμεων.

Τα ποσοστά αυτά είναι κοντά με τα αντίστοιχα 55% και 35% που είχαν διαπιστωθεί σε δημοσκόπηση πριν ένα ακριβώς χρόνο, τον Αύγουστο του 2010, όταν ακόμη δεν είχε ξεσπάσει η υπόθεση Στρος Καν και δεν είχε υποστεί πλήγμα το Σοσιαλιστικό Κόμμα.


Παρότι ο Στρος Καν - προ σκανδάλου - ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί - και ο Φρανσουά Ολάντε, ο επικρατέστερες υποψήφιος των Σοσιαλιστών, φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, παρότι η προτίμηση των ψηφοφόρων δεν σχετίζεται πλέον με πρόσωπα. Πάντως, σε ερώτηση κατά πόσον προκρίνουν κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο, οι ερωτηθέντες δήλωσαν "ναι" σε ποσοστό 47% για τον Ολάντ, 39% για την Μαρτίν Ομπρί και 29% για τον συντηρητικό νυν πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.


Οι κεντρώοι Φρανσουά Μπαϊρού και Ζαν Λουί Μπαρλό βρίσκονται κοντά με αντίστοιχα ποσοστά, 25% και 22%.


Πάντως, η ίδια δημοσκόπηση δείχνει πως όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η επικράτηση της Αριστεράς, ελάχιστα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, κατά τη γνώμη του 62%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More