14 Σεπ 2011

Κίνδυνος για το εξάμηνο Συνεχίζουν τις καταλήψεις οι φοιτητές σε Πάντειο και Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο πριν αρχίσει, αφού οι καταλήψεις συνεχίζονται. Ήδη, οι φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στο Πάντειο αποφάσισαν τη συνέχιση των καταλήψεων.


Δεύτερο θέμα μετά τις καταλήψεις που έφερε ο νόμος-πλαίσιο δημιουργείται τώρα για τα Πανεπιστήμια, αυτή τη φορά με αφορμή τις καταργήσεις των φορέων του Δημοσίου, μεταξύ αυτών και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας του υπουργείου Παιδείας.


Το ΕΙΝ διαχειριζόταν όλα αυτά τα χρόνια τις φοιτητικές εστίες και μετά την κατάργησή του το υπουργείο Παιδείας δεν έχει άλλο δρόμο. Εν μέσω καταλήψεων καλεί τα πανεπιστήμια να πάρουν τις εστίες στην ευθύνη τους και άμεσα.


Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας ενημέρωσαν τους πρυτάνεις ότι πρέπει να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες σύστασης ΑΕ στο εσωτερικό τους (όπως προβλέπει ο νέος νόμος-πλαίσιο) για τη διαχείριση των φοιτητικών εστιών ή την ένταξη τους στις εταιρείες που λειτουργούν ήδη στα περισσότερα Ιδρύματα για την αξιοποίηση της περιουσίας τους.




Ωστόσο, οι πρυτάνεις δηλώνουν πως δεν είχαν καμία ενημέρωση για το θέμα.


«Δεν μπορεί να γίνονται αυτά τα πράγματα με ραβασάκια, πρέπει να γίνονται με συντεταγμένο τρόπο» δηλώνει ο πρύτανης του ΕΜΠ, Σ.Σιμόπουλος.


Ο κ. Σιμόπουλος παρατηρεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχει να διαχειριστεί ένα Ίδρυμα με καταλήψεις σε όλα τα Τμήματά του, έχει αφιερώσει ένα 15νθήμερο για να οργανώσει σύστημα «ηλεκτρονικών» εγγραφών φοιτητών προκειμένου να προλάβει τα προβλήματα που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες, έχει να διαχειριστεί τις παρενέργειες που προκάλεσε στην πανεπιστημιακή κοινότητα ο νέος Νόμος Πλαίσιο που ψηφίστηκε στην Βουλή.


«Ειλικρινά θέλω να βοηθήσω» προσθέτει. «Δεν έχουμε όμως ούτε εξοπλισμό, ούτε εμπειρία, ούτε καν αποθήκες για να διαχειριστούμε ένα τέτοιο έργο» δηλώνει.


Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Λιακάκος, προσθέτει ότι «η προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να μειώσει έξοδα και οργανισμούς είναι ξεκάθαρη» και σημειώνει: «Ωστόσο δεν μπορούμε να εντάξουμε τη φοιτητική εστία στην εταιρεία του πανεπιστημίου καθώς εκτός της έλλειψης εμπειρίας σε αντίστοιχα ζητήματα, προκύπτουν και νομικά ζητήματα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More