24 Σεπ 2011

Κανελονια με κιμα- Η συνταγή της κυριακής.Κανελονια με κιμα

Υλικά:
24 κανελόνια
3 μεγάλες και ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη γέμιση:
1 κιλό κιμάς ανάμικτος (χοιρινός-μοσχαρίσιος) δύο φορές περασμένος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα τριμμένη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 δαφνόφυλλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
Για την κρέμα:


1 λίτρο γάλα, ζεστό
100γρ. βούτυρο
100γρ. αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει σπυρωτός και να αφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε το σκόρδο(αν θα χρησιμοποιήσετε), το κρεμμύδι, την κανέλλα, και το δαφνόφυλλο. Ανακατεύουμε τα υλικά μας για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και 3/4 του φλιτζανιού κρύο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου είκοσι λεπτά μέχρι να πιει τα περισσότερα υγρά αλλά να μην μείνει εντελώς στεγνή η γέμιση. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Λιώνουμε σε μέτρια κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε σε αυτό για περίπου 1 λεπτό το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μισό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Επαναφέρουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Για να ετοιμάσουμε τα κανελόνια μας για το φούρνο βάζουμε και απλώνουμε στο πάτο ενός πυρίμαχου ταψιού 2 κουταλιές κρέμα στο ταψί και λίγη από την τριμμένη ντομάτα. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο από το τριμμένο τυρί.
Γεμίζουμε με κουτάλι τα κανελόνια και τα αραδιάζουμε μέσα στο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια και με την κρέμα. Τέλος πασπαλίζουμε τα κανελόνια μας με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά σκεπασμένα με ένα αλουμινόχαρτο. Πέντε λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει το επάνω μέρος και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα.
Σερβίρετε απευθείας από τον φούρνο.  Καλή Όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More