10 Νοε 2011

Παπαδήμος: Η πορεία μας δεν είναι εύκολη, χρειάζεται ενότητα, συνεννόηση


Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ως εντολοδοχός πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής:

"Αποδέχτηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από πρόταση των πολιτικών αρχηγών, να ηγηθώ κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Επειδή πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι ακόμη μεγαλύτερη. Δεν είμαι πολιτικός αλλά αφιέρωσα το μεγαλύτερο μεγάλο τμήμα της επαγγελματικής μου ζωής μου στην άσκηση οικονομικής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές που θα γίνουν ως προς την πορεία της και ως προς την πολιτική που θα εφαρμοστεί θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του ελληνικού λαού.

Η πορεία δεν θα είναι εύκολη. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν και θα επιλυθούν ταχύτερα με μικρότερο κόστος και με αποτελεσματικότερο τρόπο εάν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση. Αν όλοι συνδράμουμε στη δύσκολη αυτή διαδικασία προσαρμογής και ανόρθωσης της οικονομίας.

Και για αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, ώστε αν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά στο άμεσο μέλλον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική, έχει ένα συγκεκριμένο έργο που πρέπει να επιτελέσει. Το κύριο έργο της είναι η υλοποίηση των συμφωνιών της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας και η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, παρά τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζονται, θα διευκολύνει την  προσαρμογή της οικονομίας και την ανάπτυξή της. Και πρέπει όλοι να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα εφόσον είμαστε ενωμένοι και συνεργαστούμε συστηματικά και στενά για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Τέλος θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανένα πολιτικό αρχηγό".

Ερωτηθείς αν υπάρχει συμφωνία για τη διάρκεια της νέας κυβέρνησης ο κ. Παπαδήμος σημείωσε «Σημείο αναφοράς αποτελεί το πλαίσιο αρχών που συμφωνήσαμε».

Μαρίνα Μάνη


Πηγή:www.capital.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More