8 Δεκ 2011

Η νύχτα μεγαλώνει , σπρώξτε ωρέ να ξημερώσει.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ   ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2012!
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ, "ΨΗΝΕΤΑΙ" ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ Ή  ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ  ΚΥΡΙΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !
Νέο μνημονιακό τσεκούρι έρχεται στο ασφαλιστικό το 2012, βάσει των όσων επιβεβαίωσε, χθες, κατά τη διαδικασία κύρωσης του Προϋπολογισμού, ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.
Ο Γ. Κουτρουμάνης, έκανε λόγο για "πρόβλημα βιωσιμότητας" του ασφαλιστικού συστήματος, αποδίδοντάς την, άκουσον - άκουσον στην εκτόξευση του αριθμού των συνταξιούχων κατά 200.000 την περίοδο 2010 - 2014! Ο ίδιος όμως "ξέχασε" να πει ότι αυτή η αύξηση οφείλεται ευθέως στα μνημονιακά μέτρα (αντιασφαλιστικό τερατούργημα 2010, ενιαία μισθολόγια κλπ) που εξανάγκασαν πλήθη εργαζομένων να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης!

Στα παραπάνω πρέπει, φυσικά, να προστεθούν και οι επιπτώσεις της μνημονιακής ύφεσης, η οποία διαμέσου της εκτόξευσης της ανεργίας, του πετσοκόμματος των μισθών (αλλά και της μαύρης εργασίας), οδηγεί στην καταβαράθρωση των εσόδων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ).
Έτσι, το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε μια κατάσταση απόλυτης παράνοιας, για την οποία υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά οι νεοφιλελεύθεροι "αρχιερείς" της τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς ενώ το ύψος των συντάξεων μειώνεται, την ίδια στιγμή, το συνολικό ύψος των συνταξιοδοτικών δαπανών αυξάνεται: κατά 650 εκατομμύρια ευρώ το 2010, κατά 1,3 δισ. ευρώ το 2011 και θα συνεχίσει να αυξάνεται, φθάνοντας στα 3,25 δισ. ευρώ το 2014.
Σύμφωνα, με τον Γ. Κουτρουμάνη, η μαύρη τρύπα των ΟΚΑ φτάνει ήδη τα €4,5 δις ενώ, ενδεικτικά, το 37% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του.
Σε όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα πρέπει, φυσικά, να συνυπολογίσουμε και τις επιπτώσεις που θα έχει η "πραξικοπηματική" επιλογή της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, να ενταχθούν με το ζόρι στο δήθεν εθελοντικό (σσ εθελοντικό για τις τράπεζες) "κούρεμα" του PSI+ και τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία!
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΜΕ  ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ  ΕΠΙΜΟΝΗ  ΠΡΟΩΘΕΙ  ΝΕΑ  ΤΑΞΙΚΑ  ΚΑΙ  ΑΔΙΕΞΟΔΑ  ΜΕΤΡΑ!
Το απίστευτο της ολης υπόθεσης, έιναι πως η συγκυβέρνηση Παπαδήμου, κατ' εντολήν της τρόικας, προωθεί νέα ταξικά αντιασφαλιστικά μέτρα ,τα οποία θα κινούνται στο ίδιο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο με τα προηγούμενα και τα οποία μας έφεραν μεχρι εδώ!
Αναλυτικά, στη χθεσινή τοποθέτηση του, ο Υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε τις μέχρι τώρα πληροφορίες τόσο για το τρίτο κατά σειρά νομθετικό μαχαίρι που θα πέσει στις επικουρικές συντάξεις, όσο και στην προκαταβολή του 50% των εφάπαξ αποζημιώσεων! Στις επικουρικές συντάξεις, το βάθος των περικοπών θα φτάσει έως και το 40% ενώ θα σημειωθεί και ενοποίηση των πέντε επικουρικών ταμείων σε ένα!
Την ίδια, όμως, στιγμή, στελέχη των ΟΚΑ με ανεπίσημες δηλώσεις τους, προλειαίνουν το έδαφος για την επιβολή νέων "παρεμβάσεων" στον τομέα της κύριας ασφάλισης. Οι "παρεμβάσεις" αυτές, θα αφορούν τα όρια ηλικίας ή/και το ύψος της κύριας σύνταξης!
Στην ίδια δυσμενή εκτίμηση καταλήγει και ο, κάθε άλλο παρά φιλοκυβερνητικός, επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης.
Ο ίδιος μάλιστα ο κ. Ρομπόλης υπενθυμίζει πως βάσει του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος του 2010, θα υπάρξει αυτόματη αναπροσαρμογή. «Με ειδικό νόμο θα ανακαθορίζονται οι συντάξεις με στόχο να μην υπερβαίνει το ύψος των δαπανών το 2,5% του ΑΕΠ έως το 2060», σημειώνει.
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ!
Τη στιγμή, αυτή, οι ριζοσπαστικές και ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος θα δώσουν μέχρις εσχάτων τη μάχη για να αποτρέψουν μια νέα, τροϊκανής έμπνευσης, επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να δεχθεί ένα νέο κούρεμα των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων στο όνομα της "βιωσιμότητας" των ασφαλιστικών ταμείων, πόσω μάλλον, όταν, το όποιο πρόβλημα βιωσιμότητας είναι ευθύ αποτέλεσμα των ίδιων των πολιτικών των κυβερνήσεων και της τρόικας!
 Όλοι  κοντά  στα  σωματεία, νικήστε  το  φόβο, είναι  αδύναμοι . 
Όλοι  στους  δρόμους  τώρα  πριν  διαλύσουν  τα  πάντα, πριν   μας  οδηγήσουν  να  τρώμε  τις  σάρκες  μεταξύ  μας . Αλληλεγγύη , συλλογική  δράση,  ρήξη  με το  σύστημα και  ανατροπή .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More