19 Δεκ 2011

Πρώτο κόμμα όσοι δεν επιλέγουν κόμμα!

Εννέα κόμματα στη νέα Βουλή «δείχνει» η δημοσκόπηση της marc, που δημοσιεύτηκε στο «Εθνος της Κυριακής».
Η υπέρβαση του αναγκαίου 3% προκύπτει από την πρόθεση ψήφου, μετά την αφαίρεση των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων, της αποχής και της αδιευκρίνιστης ψήφου.
Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς την απαλοιφή των παραπάνω παραγόντων, «πρώτο κόμμα» είναι με ποσοστό 25,1% όσοι επιλέγουν «άκυρο» ή «λευκό» ή δηλώνουν «αναποφάσιστοι».
Η Ν.Δ. λαμβάνει 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΛΑΟΣ 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 2,3% και το «άλλο κόμμα» 4,2%. Ετσι προκύπτει η είσοδος επτά κομμάτων στη Βουλή. Μετά όμως την αφαίρεση των «άκυρων, λευκών, της αποχής και της αδιευκρίνιστης ψήφου», στα επτά κόμματα προστίθενται η Δημοκρατική Συμμαχία και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών.

Σ' ό,τι αφορά τη μάχη εντός του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που λάβει μέρος στην εσωκομματική διαδικασία ο Γιώργος Παπανδρέου, μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στη διαδικασία πρώτος έρχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος (26,5%), δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος (22,6%) και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου (18%).
Σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνει 29% και ο Ανδρέας Λοβέρδος 26%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More