25 Φεβ 2012

Επεισόδιο Εφραίμ-Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού


Σοβαρό επεισόδιο με απίστευτους διαλόγους εκτυλίχθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού, μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.
Αιτία; Ο τρόπος διαβίωσης του ηγουμένου Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού που μόνο κρατούμενο δεν θυμίζει.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Εφραίμ αντίκρισε τον καταδικασθέντα για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» και έσπευσε να το χαιρετήσει. Όμως ο Ξηρός αντέδρασε έντονα.
«Φύγε από μπροστά μου! Δεν θέλω να με χαιρετήσεις» ήταν η πρώτη απάντηση-επίθεση του Χ. Ξηρού, ο οποίος συνέχισε να στολίζει τον ηγούμενο λέγοντας «τολμάς εσύ να μου μιλάς που μέσα σε αυτές τις τρισάθλιες συνθήκες των φυλακών ζεις στη χλιδή λες και είσαι σε ξενοδοχείο πολυτελείας»;

Το επεισόδιο όμως δεν τελείωσε εκεί αλλά είχε και συνέχεια, όταν ο ηγούμενος Εφραίμ επικαλέστηκε τον πατέρα του Ξηρού, ο οποίος ήταν ιερέας.
«Μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τον πατέρα μου» αποκρίθηκε ο Ξηρός και συνέχισε «ο πατέρας μου μεγάλωσε 13 παιδιά κι άλλα 100 ορφανά παιδιά σαν ταπεινός Λευΐτης που ήταν» όντας βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση.
Μαινόμενος ο Ξηρός συνέχισε αναφέρθηκε και στην Τίμια Ζώνη της Παναγίας και στην εκμετάλλευση της από τον Εφραίμ.
«Σαν δεν ντρέπεσαι! Εκμεταλλεύεσαι τον πόνο του κόσμου και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που έχεις βγάλει ακόμη και το «βρακί της Παναγίας» στη γύρα. Μέχρι στη Ρωσία έφτασε η χάρη σου» συμπλήρωσε.
Πηγή kentri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More