23 Φεβ 2012

Μαρίνα Μεσολογγίου έργο πνοής ή ανακοπής;


 Μετά τις δηλώσεις του νέου πρόεδρου του λιμενικού ταμείου Μεσολογγίου για την ουσιαστική λειτουργία της μαρίνας στο Μεσολόγγι, μπήκα στη διαδικασία να βρω την σύμβαση για να δω περί τίνος πρόκειται μιας και το έργο δείχνει να μην προχωράει. Παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Παπαδόπουλος  είχε λόγο και στο παλαιό συμβούλιο του λιμενικού ταμείου έρχεται σήμερα μετά την εκλογή του να ασχοληθεί με τη μαρίνα και να διαπιστώσει ότι δε λειτούργει ουσιαστικά κάτι που μου προκαλεί προβληματισμό. Η μαρίνα στο Μεσολόγγι είναι ένα έργο πνοής που πρέπει να λειτουργήσει σωστά και να δώσει στον τόπο το εκατό τις εκατό των δυνατοτήτων της. Πρέπει κάποια στιγμή να ελέγξουμε τις συμβάσεις και να ζητήσουμε να γίνει ότι πρέπει προκειμένου να μη χάνουμε άλλα χρήματα. Ας ελεγθεί σήμερα η σύμβαση και ας δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στους δημότες  για την πρόοδο του έργου και για το αν τηρείτε η σύμβαση. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους  και να μην αφήνουν τους εργολάβους να κάνουν ότι θέλουν.  Όλη η σύμβαση εδώ!

 Διαβάζοντας τη σύμβαση έμεινα άφωνος μιας και  από αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί να γίνουν δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα! Δεν έχουμε άλλη υπομονή και άλλο περιθώριο για να αφήνουμε ανεκμετάλλευτα μεγάλα κεφάλαια του τόπου που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και ευημερία.  Είναι ώρα να ζητήσουμε τα πράγματα να γίνονται σωστά με διαφάνεια όπως περιγράφονται στις περιβόητες συμβάσεις, δεν υπάρχει άλλη οδός για να βγούμε από τη κρίση και να υπάρξει ανάπτυξη!

Ξεχώρισα και σας παραθέτω μερικά σημαντικά άρθρα της σύμβαση αλλά και όλη τη σύμβαση πιο κάτω :
Άρθρο 3:  Ο φορέας διαχείρισης δηλαδή η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει να δημιουργήσει 250 θέσεις ελλιμενισμού και 60 θέσεις στην ξερά φυσικά με τις απαραίτητες μελέτες και σχεδία που προβλέπονται.
Κτιριολογικό πρόγραμμα
  • ·         Κτίριο εισόδου
  • ·         Γραφείο διοίκησης, γραφείο πληροφ. Ε.Ο.Τ. πρώτες βοήθειες
  • ·         Τράπεζα, Ελτα, Οτε, λιμεναρχείο, τελωνείο
  • ·         Καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, ειδών διατροφής, ενοικίασης σκαφών
  • ·         Εστιατόριο αναψυκτήριο
  • ·         Συγκροτήματα WC , ντους, πλυντηρίων, μικρών κουζινών και αποθήκευσης αποσκευών
  • ·         Αντλιοστάσιο λυμάτων
  • ·         Μονάδα συντήρησης σκαφών
  • ·         Πύργο ελέγχου
  • ·         Σταθμός καύσιμων


Συνεχίζοντας στο άρθρο 3 διαβάζουμε ότι ο φορέας είναι υποχρεωμένος να εγκαταστήσει :
·         Δίκτυο ρευματοδότησης με παροχή ηλεκτρισμού ρεύματος ανά θέση ελληνισμού σκαφών
·         Δίκτυο ύδρευσης με παροχή νερού ανά θέση ελληνισμού σκαφών
·         Δυνατότητα τηλεφωνικής σύνδεσης ανά θέση ελληνισμού σκαφών
·         Δίκτυο πυρόσβεσης και μέσα πυρασφάλειας πυροπροστασίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις
·         Δίκτυο φωτισμού για την εξασφάλιση επαρκούς ηλεκτροφωτισμού του τουριστικού λιμένα
·         Σύνδεση των εγκαταστάσεων αποχέτευσης των κτιρίων του τουριστικού λιμένα με βιολογικό καθαρισμό, προς αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης
·         Δεξαμενή για τη συγκέντρωση και αποκομιδή των πετρελαιοειδών ελαιολάδων και λοιπών καταλοίπων
σε περίπτωση που αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό ο φορέας διαχείρισης οφείλει να ενημερώσει για τις μεταβολές αυτές το υπουργείο Τουριστικής ανάπτυξης.
Άρθρο 4 : Πρέπει να κατατεθούν οι απαραίτητες άδειες εντως οκταμήνου από την υπογραφή της σύμβασης ( δηλαδή 3 Νοεμβρίου 2009 ).
Άρθρο 5: Tο κόστος επένδυσης που είναι 8.000.000 ευρώ και για το πώς και το που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα
·         Ίδια κεφάλαια
·         Τραπεζικό δάνειο
·         Επιχορήγηση Ελληνικού δημοσίου
Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί επιχορήγηση και δεν χορηγηθεί τραπεζικό δάνειο ο φορέας πρέπει να καλύψει το σύνολο της δαπάνης .
Άρθρο 6 : Διαβάζουμε την διάρκεια παραχώρησης που είναι 43 έτη και ότι η σιωπηρή ανανέωση ή παράταση της συμφωνημένης διάρκειας της παρούσας σύμβασης αποκλείονται απολύτως .
Άρθρο 7:  63480 ευρώ είναι το ετήσιο αντάλλαγμα . Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής 2 συνέχων δόσεων του ανταλλάγματος ( από το δεύτερο έτος της παραχώρησης το αντάλλαγμα θα καταβάλλεται σε 2 ισόποσες δόσεις εντος του πρώτου δεκαημέρου κάθε εξαμήνου του αντίστοιχου έτους παραχώρησης ) το Δημόσιο δύναται :
·         Να απαιτήσει το εκάστοτε οφειλόμενο ποσό ανταλλάγματος ως δημόσιο έσοδο το οποίο εισπράττεται από την καθ’ ύλην αρμόδια Δ.Ο.Υ κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων με τις νόμιμες προσαυξήσεις.
·         Να απαιτήσει την κατάπτωση λόγο συμπεφωνημένης  ποινικής ρήτρας ολόκληρου του ποσού της τραπεζικής εγγυητικής επιστολής για την καλή εκτέλεση της σύμβασης
·         Να προβεί σε καταγγελία τη σύμβασης για παράβαση ουσιώδους όρου αυτής, συμφώνα με το άρθρο 16 της παρούσας.
Άρθρο 10: χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης έργων : τα πάσης φύσεως έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο εντός τριών ετών από την υπογραφή της παρούσας. Ύστερα από σχετικό αίτημα του φορέα διαχείρισης η προθεσμία αποπεράτωσης των έργων μπορεί να παραταθεί μέχρι τρία επιπλέον έτη.

 ΟΛΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ 

 

 

Γενικά

Ήπια λικνίζοντα σκάφη στα κρυστάλλινα καθαρά Ελληνικά νερά. Μελωδικά χτυπήματα πάνω στο κατάρτι . Κοιτάζετε μέσα στο νερό και βλέπετε μια χελώνα στο βυθό της θάλασσας. Η επιβλητική θέα , τα πουλιά που έρχονται και φεύγουν αυτό είναι η απόλυτη χαλάρωση. Η λιμενική αρχή  είναι κατάλληλη για σας ακόμη και ο μηχανικός και η κυρία του σούπερμάρκετ , η οποία σας έχει πακετάρει ήδη το φρέσκο ψωμί σας.  Αυτή η υπηρεσία είναι γραμμένη στα κεφαλαία.
Η Μαρίνα Μεσολογγίου τώρα έχει 100 αγκυροβόλια. Τον επόμενο χρόνο αυτά θα είναι 250, μεταξύ αυτών θα υπάρχουν αγκυροβόλια για γιοτ άνω των 35 μέτρων. Μετά την ολοκλήρωση το 2011 μπορείτε να επιλέξετε  380 αγκυροβόλια. Επίσης θα υπάρχουν χώροι πρόσδεσης για γιοτ μέχρι 80 μέτρα.
Μολονότι η Μαρίνα Μεσολογγίου θα εστιάσει στην ανάπτυξη , η προσωπική προσοχή για τους πελάτες μας θα είναι πάντα προτεραιότητα μας.

Η Μαρίνα

Marina view
Στη Μαρίνα Μεσολογγίου οι επισκέπτες θα βρουν ότι απαιτούν για μια ευχάριστη, άνετη και ασφαλή παραμονή. Οι ευρείς και πολύ σταθεροί πλωτοί προβλήτες από σκυρόδεμα δίνουν εύκολη πρόσβαση από και προς τα σκάφη. Υπάρχει μία ελεγχόμενη είσοδος που δίνει πρόσβαση στη μαρίνα οδικώς. Από τη θάλασσα ο μόνος τρόπος να μπεις στη Μαρίνα είναι μέσω του καναλιού. Αυτό προσφέρει βέλτιστη ασφάλεια στους επισκέπτες και στα σκάφη τους.
Marina view

Waterfront view                    Boats on land

175 Mooring places with mooring lines, electricity and water     200 Places on land. Boats stalled on heavy steel cradles 
Office and shops        Cafe
Marina offices and shops                                                        Sunset Café (café and small restaurant)
Toilets and showers        Laundry
Modern spacious showers and toilets                                       Laundry with3 Washing machines en 1 dry cleaning  

Lifting motoryacht 35 Ton                     Lifting catamaran

Lifting and launching with 100 and 170 Ton mobile crane.    Sailing boats, motor boats and catamarans up to 55 Ton.
Trailer         Trailer 
 Horizontal transport with 25 Ton trailer                                    
 Service         Fuel service
All boat services                                                                    Fuel supply with fuel truck
Messolongi Marina in the News       www.youtube.com/watch?v=2xCe12ooBUI
Airphoto
- 280 αγκυροβόλια για σκάφη μέχρι 35 μέτρα.
- 800 θέσεις στη ξεριά για χειμερινή αποθήκευση
- 120 τόνους travel lift
- 60 τόνους travel lift
- βάθος νερού μέσα στη μαρίνα 10 μέτρα
- ηλεκτρική ενέργεια – και νερό στους προβλήτες
- βενζινάδικο
- συστήματα αντλιών
- WIFI στους προβλήτες για ασύρματο διαδίκτυο.
- αποθήκευση σκαφών στη στεριά για πάνω από 500 σκάφη
- πυροπροστασία , εξοπλισμός διάσωσης πάνω στους προβλήτες και στη ξεριά
Also very good facilities and rates for    CATAMARANS

Πώς να φθάσετε εκεί.

Στη Μαρίνα Μεσολογγίου από στεριά.


Η Μαρίνα βρίσκεται στον Πατραϊκό Κόλπο – Νότιο-Δυτικά την Ελληνικής Ηπειρωτικής χώρας – μπορείτε να φθάσετε εύκολα με αυτοκίνητο από τους τοπικούς αερολιμένες.
Η ελεύθερη ή μειωμένη τιμή μεταφοράς θα παρέχεται από τη Μαρίνα από και προς τα αεροδρόμια.
- 15 λεπτά από το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου (ιδιωτικά σκάφη και ελικόπτερα).
- 50 λεπτά από το αεροδρόμιο της Πάτρας.
- 1,5 ώρα από το αεροδρόμιο της Λευκάδας.
- 2,5 ώρες από το αεροδρόμιο της Αθήνας.


Στο Μεσολόγγι από θάλασσα. VHF Channel 69




Ένα μακρύ κανάλι 3ων χιλιομέτρων συνδέει την Μαρίνα με τον κόλπο της Πάτρας. Αυτό το όμορφο ταξίδι σας περνά από ένα τοπίο ξύλινων με πάσσαλους σπιτιών με ζωηρά φυτευτά μπαλκόνια .
- 20 ναυτικά μίλια από την Πάτρα (πολιτιστική πρωτεύουσα 2006).
- 50 ναυτικά μίλια από την Λευκάδα
- 120 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα
- 135 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά
Google Maps

Γραφείο υποδοχής

Όλες οι ερωτήσεις σας για την Μαρίνα ή την περιοχή θα απαντηθούν πρόθυμα από τους υπαλλήλους της υποδοχής μας. Επίσης μπορούν να βοηθήσουν με τις κρατήσεις και τις τελωνιακές διαδικασίες. Για τους φιλοξενούμενους που δεν μένουν στα δωμάτια μπορεί να γίνει κράτηση στο πλησιέστερο ξενοδοχείο Θεοξένια ή σε ένα από τα άλλα τοπικά ξενοδοχεία.
Όλες οι υπηρεσίες υποδοχής :
- Εγγραφή σκαφών
- Κάρτες WIFI
- Εφημερίδες
- Κάρτες πλυντηρίων
- Ενοικίαση ποδηλάτων
- Κρατήσεις πτήσεων, ξενοδοχείων, λεωφορείων, ταξί , μουσείων κλπ.
- Τελωνείο
- Πρώτες βοήθειες

Υπηρεσίες Μαρίνας

Σε ότι αφορά τις προσωπικές και τεχνικές ανάγκες , το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό θα βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία σας. Επομένως μπορείτε να απολαύσετε συνολικά και να χαλαρώσετε , για παράδειγμα παίρνοντας δείπνο στην εξέδρα οροφής με την παραμυθένια θέα της λιμνοθάλασσας και των βουνών.
Η Μαρίνα Μεσολογγίου έχει ενημερωμένο εξοπλισμό για την αποθήκευση σκαφών, τη συντήρηση σκαφών και την επισκευή. Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου σκαφών το τεχνικό μας προσωπικό θα είναι παρόν μέρα και νύχτα.


- μεγάλο καφέ με εξέδρα
- εστιατόριο (διεθνής κουζίνα) με διάφορες εξέδρες και εξέδρα οροφής
- τροφοδοσία καταστρώματος
- 3 μοντέρνα κτίρια υπηρεσιών με τουαλέτες και ντους
- υπηρεσία πλυντηρίων
- supermarket με φούρνο
- διάφορα καταστήματα
- δοχεία απορριμμάτων/κοντέινερ/δεξαμενές για συλλογή όλων των (τοξικών) απορριμμάτων και ελαίων
- ομάδα υπηρεσιών 24/7
- συνεργείο για σκάφη μέχρι 35 μέτρα
- σύγχρονος εξοπλισμός για τη φύλαξη σκαφών , συντήρηση σκαφών και επισκευή.
- αποθήκευση στη στεριά 800 σκαφών
- ρυμουλκό 60 τόνων για χερσαία μεταφορά
- 120 τόνων travel lift για την ανάκτηση και την καθέλκυση σκαφών
- σχάρα ιστών για ιστούς μέχρι 30 μέτρα

Προστασία και ασφάλεια

Η Μαρίνα Μεσολογγίου είναι μια εξαιρετικά προστατευμένη και ασφαλής μαρίνα. Υπάρχει μόνο μία είσοδος που φρουρείται. Από την θάλασσα η μόνη πρόσβαση είναι από το κανάλι. Επίσης στη Μαρίνα έχει δοθεί πολλή προσοχή στην ασφάλεια τη δική σας και του σκάφους σας.
Οι ευρείς και σταθεροί προβλήτες και ο πλωτός κυματοθραύστης είναι φωτισμένοι.


- Προστατευόμενες θέσεις πρόσδεσης, προφυλαγμένες από μεγάλους  πλωτούς προβλήτες κυματοθραύστη .
- Τοποθετημένοι σε μία χερσόνησο
- Από τη θάλασσα μία μόνο είσοδος μέσω ενός καναλιού 3 χιλιομέτρων
- Από το δρόμο μόνο μία είσοδος που φρουρείται
- Μόνιμη φύλαξη και τηλεοπτική επιτήρηση
- Φωτισμός σε όλη την περιοχή της μαρίνας και στους προβλήτες
- Πυροπροστασία , εξοπλισμός διάσωσης στους προβλήτες και στη στεριά
- Εξοπλισμός προστασίας περιβάλλοντος

Ιατρική βοήθεια

Το σύγχρονο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου βρίσκεται κοντά στη μαρίνα.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το γραφείο υποδοχής έρχεται σε επαφή.

Περιβάλλον

Η Μαρίνα Μεσολογγίου βρίσκεται στο κέντρο μιας όμορφης αλλά ευάλωτης λιμνοθάλασσας με πολύ πλούσια οικολογική κληρονομιά πάνω και κάτω από την επιφάνεια της. Η προστασία της θάλασσας και της στεριάς είναι μεγάλης σπουδαιότητας. Για αυτό το λόγο η Μαρίνα θα χτιστεί και θα ρυθμιστεί σύμφωνα με την Συνθήκη RAMSAR*  και τους κανόνες της Μπλέ Σημαίας*  .


- δοχεία απορριμμάτων/κοντέινερ/δεξαμενές για συλλογή όλων των (τοξικών) απορριμμάτων και ελαίων
- συστήματα αντλιών βρώμικου νερού.
- περιοχή καθαρισμού σκαφών με δεξαμενές συλλογής
- δεξαμενές συλλογής για την ανακύκλωση του φιλτραρισμένου νερού βροχής
- ηλιακά συστήματα για την  παροχή καυτού νερού
- χρήση των αισθητήρων για το δημόσιο φωτισμό
- χρήση LED
- χρήση  οικολογικών υλικών για την οικοδόμηση και την υπηρεσία

Σχέδιο Μαρίνας

Προγραμματισμός
Η Μαρίνα Μεσολογγίου προσφέρει όσα κάθε ιστιοπλόος προσμένει  από μία μοντέρνα μαρίνα. Η καλά εξοπλισμένη μαρίνα είναι αρκετά μεγάλη για να υποδεχθεί επισκέπτες με όλες τις ανέσεις και αρκετά μικρή για να γνωρίζει κάθε έναν προσωπικά.

2 σχόλια:

Οι ροζ επαναστάτες.....

Μια ζωή τα ίδια ο συνασπισμός τον μάρανε!

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More