6 Φεβ 2012

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στα πλαίσια της σχεδιασμένης προσπάθειας που καταβάλλει για να προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και να καταστήσει το διευρυμένο δήμο Μεσολογγίου τόπο τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας.
Στα πλαίσια της φιλοξενίας των τουριστικών πρακτόρων πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες ξεναγήσεις στον Κήπο των Ηρώων, στην Αρχαία Πλευρώνα και τις Αρχαίες Οινιάδες,  στην Παναγία Ελεούσα, στα μουσεία του δήμου, όπως το Μουσείο - Κέντρο Χαρακτικής Τέχνης «Βάσω Κατράκη»,
το Μουσείο Τρικούπη και η Δημοτική Πινακοθήκη, επισκέψεις σε περιοχές φυσικού  κάλλους, όπως η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού και η παραλία του Κρυονερίου, καθώς και σε υποδομές τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως η Μαρίνα και το αεροδρόμιο. Παράλληλα διοργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας με ντόπιους επιχειρηματίες, με στόχο την από κοινού τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, με την ολοκλήρωση των εργασιών της τριήμερης αυτής επίσκεψης δήλωσε: « Υλοποιήθηκε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της τουριστικής αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας. Βήμα – βήμα, με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και δράσεων από την πλευρά μας και τη δραστηριοποίηση του ντόπιου επιχειρηματικού δυναμικού, μπαίνουμε στο «χάρτη» των τουριστικών προορισμών της χώρας. Οργανώνουμε τα επόμενα βήματα μας, έτσι ώστε να καταστήσουμε το δήμο μας ένα σύγχρονο Κέντρο Εναλλακτικού Τουρισμού. Οφείλω και δημόσια να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτού του τριημέρου, ιδίως τους ξεναγούς μας, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους επιχειρηματίες που βοήθησαν στη μετακίνηση, στην εστίαση και στη φιλοξενία των τουριστικών πρακτόρων».    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More