25 Μαρ 2012

Ανακάλυψαν το φάρμακο κατά της φαλάκρας



Βρέθηκε το φάρμακο που διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής και πολεμάει τη φαλάκρα. Σύμφωνα με έρευνες Αμερικανών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια που δημοσιεύτηκε στο «Science Translational Medicine», η ανάλυση που έγινε σε άντρες με φαλάκρα κατέδειξε ότι η προσταγλανδίνη, μια πρωτεϊνη που λέγεται PDG2, ήταν τρεις φορές υψηλότερη στις περιοχές του κεφαλιού όπου υπήρχε αραιωμένη τριχοφυΐα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η PGD2 εμποδίζει την ωρίμανση των τριχοθυλακίων και η αναχαίτιση της δράσης της θα αντιστρέψει το πρόβλημα, σταματώντας την τριχόπτωση. Τα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, έδειξαν ότι η προσταγλανδίνη διακόπτει την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα ποντίκια που εκτράφηκαν με τρόπο ώστε να παράγουν υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης, έχασαν ολόκληρο το τρίχωμά τους, ενώ σε άλλα ποντίκια στα οποία έγινε μεταμόσχευση ανθρώπινων μαλλιών, έπαψαν να αναπτύσσονται όταν αυξήθηκαν τα επίπεδα της πρωτεΐνης.


«Πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο φάρμακο σίγουρα θα αποτρέπει την φαλάκρα, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι εάν θα επιτρέπει την ανάπτυξη νέων μαλλιών», διευκρίνισε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζωρτζ Κωτσαρέλης, καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Δερματολογίας του πανεπιστημίου.
Το φάρμακο που θα δώσει λύση σε πολλούς άντρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φαλάκρας, δοκιμάζεται ήδη σε ανθρώπους και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο τα επόμενα χρόνια σε μορφή δισκίων, ενώ είναι εφικτό να μετατραπεί και σε κρέμα ή λοσιόν που θα αλείφεται στο κρανίο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More