11 Απρ 2012

Ο Νταλλάρα αδειάζει Λαγκάρντ και ΔΝΤ


Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Mπορεί στην Ελλάδα, η πολιτική ηγεσία έτσι που τα έκανε, να σκύβει το κεφάλι στο ΔΝΤ, αλλά αυτοί που χρηματοδοτούν την παγκόσμια οικονομία το IIF, ο γνωστός σε όλους μας Νταλλάρα του PSI, κάρφωσε την πολιτική λιτότητας τονίζοντας ότι δεν οδηγεί πουθενά. Οι τραπεζίτες διαβλέπουν ξεκάθαρα ότι έρχεται η νέα κρίση στην Ευρωζώνη που κύρια αφορμή θα έχει την αποτυχία Σαρκοζί στην Γαλλία.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό μέτωπο η δημοσκοπική κατάρρευση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έχουν γεννήσει αγωνία το "σύστημα" που βλέπει ότι αυτή την φορά δεν μπορεί να στήσει την τράπουλα. Ενοχλούνται όλοι από την ανάπτυξη των άκρων, λες και η κοινωνία θα φάει και άλλο κουτόχορτο από μια επικίνδυνη συνταγή, που κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι της οικονομίας σπεύδουν με περίσσιο ζήλο να κουτσοβολέψουν -γιατί περί αυτού πρόκειται- μήπως και εξιλεωθούν πολιτικά.

Το πολιτικό θρίλερ στην Ελλάδα έρχεται και πιθανώς να είναι το τελευταίο εξυγιαντικό επεισόδιο ενός σήριαλ, που μπορεί έτσι να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Το βέβαιο είναι ότι με τις παρεμβάσεις και την τρομοκρατία της κυρίας Λαγκάρντ η ελληνική κοινωνία δεν θα "ψαρώσει". Η επόμενη  μέρα των εκλογών θα πρέπει να έχει σοβαρές,δομημένες και εναλλακτικές προτάσεις σε σχέση με αυτό το αδιέξοδο μνημόνιο, που στην τούρλα του Σαββάτου φτιάχθηκε για να ικανοποιηθούν αυτοί που δεν ενδιαφέρονται να σώσουν την χώρα αλλά να την απομυζήσουν.

Οι αγορές – Νταλλάρα – Ενωση Τραπεζιτών δεν ταυτίζονται με την συνταγή του ΔΝΤ. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο και αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα στο ελληνικό προβλημα. Κατά τα άλλα έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να προσέξουμε λίγο και πάλι τις τραπεζικές μετοχές ενόψει της επανακεφαλαιοποίησης.

 Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More