23 Απρ 2012

Δημόσιο: οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών έρχονται... μετά την κάλπη

Δημόσιο: οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών έρχονται... μετά την κάλπηΜπορεί να γίνεται διαγωνισμός... μειώσεων μισθών και παροχών, όμως ως χώρα έχουμε υπογράψει το μνημόνιο και έτσι μόνο με βάση την περικοπή δαπανών 2,06 δισεκατομμυρίων που πρέπει να γίνει ως τον Ιούνιο στο δημόσιο έρχονται και απολύσεις, αλλά και μειώσεις μισθών και συντάξεων.Δεν είναι μόνο τα ειδικά μισθολόγια, άλλωστε το ποσό που εξοικονομείται είναι μικρό. Η χώρα, η νέα κυβέρνηση πρέπει εκτός απ' τη μείωση δαπανών υπουργείων, υπηρεσιών και οργανισμών θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα δισεκατομμύριο από μειώσεις των μισθών στο δημόσιο τομέα, στοχευμένα, σε υψηλόμισθους ή οριζόντια που θα αφορά όλους.
Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να εμιωθεί και το κράτος με τις καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών που θα φέρει και τη μείωση των θέσεων, δηλαδή τις απολύσεις, καθώς οι αποχωρήσεις δεν αρκούν υπό την έννοια ότι ο συνταξιοδοτούμενος και πάλι αμείβεται από το κράτος.

Από που θα κοπούν τα 2 δισεκατομμύρια.
- Από την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, με κατάργηση διευθύνσεων, τμημάτων και υπηρεσιών που έχουν περιορισμένο ρόλο. Το κλείσιμο ή συγχωνεύσεις δεκάδων δημοσίων φορέων, με περιορισμένο ή ανύπαρκτο έργο.
-Από τον περιορισμό των προσλήψεων σε αναλογία μεγαλύτερης του 1/5, με τον συνυπολογισμό και των μετατάξεων υπαλλήλων από φορείς που θα ανασταλεί η λειτουργία τους.
Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η νέου τύπου εφεδρεία που ακόμη δεν έχει καθοριστεί ποιος θα είναι ο χρόνος διάρκειάς της, ενώ δεν γνωρίζει κανείς και τι θα γίνει με όσους έχουν πάνω από δύο χρόνια μέχρι να βγουν σε σύνταξη. Παράλληλα όμως θα πρέπει να γίνουν και απολύσεις υπαλλήλων, που θα κριθεί ότι είναι υπεράριθμοι.
-Από τις νέες μειώσεις των αποδοχών όλων των υπαλλήλων, σε συνέχεια της μείωσης που έχουν υποστεί οι αποδοχές τους, κατά 35% σε σύγκριση με το ύψος των μισθών τους στις 31-12-2009.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More