1 Ιουν 2012

«Το πανηγύρι του Αη - Συμιού»

Οι αρχές και ο Λαός του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα γιορτάσουν από το Σάββατο 2 μέχρι την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 το Παραδοσιακό Εθνικό – Θρησκευτικό πανηγύρι του ΑΗ-ΣΥΜΙΟΥ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

8:00 μμ Προβολή φωτογραφιών με θέμα «Η φωτογραφία μέσο μνήμης και προϊόν έμπνευσης του πανηγυριού του Αη – Συμιού» . Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο (στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου).
Το βράδυ οι παρέες των αρματωμένων και των καβαλαριών συγκεντρώνονται και γλεντούν στα στέκια τους.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

7:30 μμ. Οι παρέες μπροστά στον Άγιο Σπυρίδωνα προσεύχονται και παίρνουν την σημαία των Εξοδιτων από τον εφημέριο του Ιερού Ναού.

8:30 μμ. Τρισάγιο στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων, παρουσία των Αρχών της Περιφέρειας και της Πόλης. Στη συνεχεία οι αρματωμένοι και οι καβαλαραιοι  ξεκινούν για το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών διασχίζοντας την Πόλη χορεύοντας με τα νταούλια και τους ζουρνάδες. Το γλέντι συνεχίζεται όλη τη νύχτα στο ιστορικό μοναστήρι.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, θα παρέχει, για όποιον το επιθυμεί, δωρεάν μετακίνηση με τουριστικά λεωφορεία, για να μεταβεί από το Μεσολόγγι στο Μοναστήρι του Αγίου Συμεών.
Τα λεωφορεία θα αναχωρούν κάθε τέταρτο της ώρας, από τις
 10:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουνίου, από το χώρο στάθμευσης της παλιάς Ηλεκτρικής (οδός Σπ.Μουστακλη).

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

10:00 πμ Τρισάγιο στο μεγάλο Σταυρό, μνημείο των πεσόντων κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου και κατάθεση στεφάνων.

7:30 μμ  Επιστροφή πανηγυριστών στην πόλη και το γλέντι συνεχίζεται όλη τη νύχτα.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

7:30 μμ Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στη μάχη της Κλείσοβας στο ιστορικό νησάκι. Συμμετέχει ο Σύλλογος «Οι φίλοι της Λιμνοθάλασσας». Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν θα μεταφερθούν στην Κλείσοβα με γαιτες και πριαρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More