14 Ιουν 2012

Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη»


Με άρθρο του στους«Financial Times Deutschland» επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας να διαλύσει κάθε αμφιβολία περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη και θα επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης».


Μάλιστα, ο κ Τσίπρας μέσα από το άρθρο του κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα: «"Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ανάπτυξη τώρα, ακόμα κι αν αυτό χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη σταθεροποίηση του χρέους και του ελλείμματος, ξεκινώντας τη μείωσή τους με έναν σταθερό, λογικό τρόπο" είπε σε ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα .
Αυτό ισχύει και για τη χώρα μου. Η ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη και ένα νέο μέλλον είναι περισσότερο παραδεκτή από ποτέ» τονίζει.


«Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Ιουνίου θα λάβει μια καθαρή δημοκρατική εντολή, από τον ελληνικό λαό την οποία θα χρησιμοποιήσει για να βάλει τέλος στο διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό πολιτικό και διοικητικό σύστημα, που κατέστρεψε την οικονομία μας τις περασμένες δεκαετίες. Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν από εμάς να αναλάβουμε άμεση ευθύνη για την αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης που εξελίσσεται στη χώρα μας» λέει ο ίδιος και συνεχίζει.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που μπορεί να φέρει οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην χώρα.  Η οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα θα βοηθήσει και  την Ευρωζώνη. Εάν δεν αλλάξουμε δρόμο, τότε τα μέτρα λιτότητας θα μας οδηγήσουν με βεβαιότητα εκτός Ευρώ. Απαίτηση του ελληνικού λαού είναι να αποκατασταθεί το ‘παλαιό και αποτυχημένο’ μνημόνιο ( όπως υπογράφτηκε τον Μάρτιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ) με ένα εθνικό σχέδιο για ανασυγκρότησης και ανάπτυξη. Τα δημοσιονομικά προβλήματα στην Ελλάδα είναι, σε μεγάλο βαθμό, πρόβλημα των χαμηλών δημόσιων εσόδων.


Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Ισπανία λέει: «Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ισπανία αποδεικνύουν ότι η κρίση είναι πανευρωπαϊκή, και η μέχρι στιγμής διαχείριση της κρίσης είναι τελείως αναποτελεσματική».


Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το άρθρο του παραθέτοντας μια φράση του Άρθουρ Μίλερ: «Μια εποχή φτάνει στο τέλος της, όταν οι κύριες ψευδαισθήσεις της εξαντληθούν. Η βασική ψευδαίσθηση της καλής ελληνικής κυβέρνησης υπό το παλιό καθεστώς του δικομματισμού έχει εξαντληθεί. Είναι πια ανεπαρκείς να διασφαλίσουν την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και την πλήρη συμμετοχή της στην ευρωζώνη. Αυτή την Κυριακή θα βάλουμε την Ελλάδα σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας. Η νέα εποχή ξεκινάει τη Δευτέρα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More