12 Οκτ 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ¨ΕΞΟΔΟΣ¨



ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ¨ΕΞΟΔΟΣ¨
Την καθημερινότητα την βλέπουμε όλοι. Μετά τα χρόνια των παχιών αγελάδων, η ψευδαίσθηση σπάει και η Ελλάδα γυρίζει ολοταχώς στο παρελθόν της. Η φτώχεια και η ανεργία αυξάνονται, η αξιοπρέπεια μας εξαφανίζεται, το μέλλον μας δείχνει όλο και πιο μαύρο κάθε μέρα. Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα μέτρα και καταστάσεις, που θα κάνουν τον χειμώνα που έρχεται πολύ δύσκολο για την κοινωνία του Μεσολογγίου και της χώρας.
Σε αυτό το σκηνικό, αποφασίζουμε να μην μείνουμε άπραγοι.  Σαν ομάδα νέων ανθρώπων της πόλης, αποφασίζουμε να οργανωθούμε για τις δικές μας ανάγκες και το δικό μας μέλλον. Στην κρίση δεν μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα, περιμένοντας να έρθει η σειρά μας.
Σκοπός μας μέσα από αυτή τη συνέλευση είναι η αυτοοργάνωση, η αντίσταση και η αλληλεγγύη.

ΑυτοοργάνωσηΠαίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας,  μακριά από κόμματα, παρατάξεις, ‘σωτήρες’, που μας έχουν οδηγήσει στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό αδιέξοδο, καλώντας σε ανοιχτές συνελεύσεις, δράσεις και παρεμβάσεις.
ΑντίστασηΓια να σταματήσει η λεηλασία των ζωών μας, να σταματήσει, η άγνοια, η παραπληροφόρηση,  ο φόβος και η αποξένωση  σε κάθε τι που εισχωρεί αβίαστα στην καθημερινότητα μας. Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση, να συλλογικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε χώρο εργασίας σχολείο και γειτονιά.

Αλληλεγγύη:   Για το διπλανό μας, φτιάχνοντας δομές και βρίσκοντας τρόπους αλληλοβοήθειας και όχι ελεημοσύνης, έχοντας συνείδηση πως απέναντι στην εξαθλίωση, απέναντι στο φόβο, το ρατσισμό, το φασισμό θα υψώσουμε τείχος. Η δύναμη είναι στα χέρια μας, μακριά από δεκανίκια του συστήματος, μακριά από κοινωνίες κλουβιά.

Δεν έχουμε σχέση με φορείς, χορηγούς κτλ. Δεν είμαστε εδώ για να μπούμε σε παιχνίδια κέρδους, αλλά για να διαμορφώσουμε μια άλλη πρόταση ζωής μέσα στην κρίση. Δεν προσφερόμαστε για διαφημίσεις, χορηγίες  μετα προβολής και άλλα τέτοια.
Διαλέγουμε να αγωνιζόμαστε για θέματα που μας απασχολούν όλους, είτε είναι καθαρά τοπικά, είτε είναι ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία, για τη γη, την ελευθερία και την ανθρώπινη ύπαρξη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

«ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More