13 Οκτ 2012

Το Μεσολόγγι δεν πάσχει από έλλειψη φαντασίας!



Ορμώμενος από διάφορες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ήθελα να εκφράσω την δική μου άποψη περί φαντασίας που θα αναγεννήσει την πόλη και θα μας βγάλει από το αδιέξοδο της καθημερινότητας και φυσικά των πολλών προβλημάτων (οικονομικών - κοινωνικών).

  Διαβάζοντας συνεχώς και συζητώντας, προβληματίζομαι όπως οι περισσότεροι για το πώς αυτή η κοινωνία θα αλλάξει προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς, φτάνω σε σημείο αδιεξόδου μιας και καταλήγω ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στο Μεσολόγγι αλλά όπως φαίνεται σήμερα το πρόβλημα είναι η κακοδιαχείριση και η πολιτική όλων αυτών των ετών που έκαναν τις πόλεις και την κοινωνία να χάσουν την ταυτότητα τους! Το πρόβλημα δεν είναι η φαντασία ή το όραμα, και τα δυο αυτά υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό για να έλθουν οι αλλαγές που αναφερόμαστε. Το πρόβλημα είναι η ενεργοποίηση του καθένα μας και η συμμετοχή μας σε ότι έχει να κάνει με τις αποφάσεις που παίρνονται για εμάς χωρίς εμάς.

    Αποπροσανατολιζόμαστε και αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για ζητήματα τα οποία δεν είναι πρώτα στην ιεραρχία της ζωής μας και για ζητήματα που για να επέμβουμε χρειάζονται πολλά χρήματα. Το νοσοκομείο σχεδόν έκλεισε, τα σχολεία πάσχουν από προσωπικό και αρκετά κλείνουν (Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή…), δουλεύουμε όλοι πολλές ώρες και πληρωνόμαστε το ελάχιστο, η καθημερινότητα μας δυσκολεύει και το σύστημα που τόσο καιρό κακοδιαχειρίζεται τον δημόσιο πλούτο, μας αποπροσανατολίζει και μας ωθεί σε καπιταλιστικά όνειρα προκειμένου να ονειρευόμαστε ουρανοξύστες, κρεμαστές γέφυρες  και άλλα πολλά ενώ σε λίγο δεν θα έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε τα φάρμακα μας και τη μόρφωση μας! Ο Δήμος δεν θα έχει σε λίγο να πληρώσει το ρεύμα και τους εργαζομένους και εμείς καθόμαστε άπραγοι στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για εξαγορές οικοπέδων, μελέτες και για πολλά αλλά που γίνονται πίσω από την πλάτη μας.    Να συζητήσουμε για δευτερεύοντα πράγματα καθώς μέσα στη δίνη των προβλημάτων δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πολιτισμό και την ιστορία μας, αυτά θα είναι η βάση και ο οδηγός μας για να γίνει ακόμη ομορφότερη η ζωή και η καθημερινότητα μας! Το Μεσολόγγι και η ευρύτερη περιοχή έχει πολλές ομορφιές και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Όλα αυτά αν τα διαχειριστούμε η πόλη θα γίνει κόσμημα χωρίς να χρειάζεται να μοιάσουμε στη δύση ή σε κάποια αραβική πόλη. Η απλότητα είναι αυτή σε αυτόν τον τόπο που τον έκανε να ξεχωρίζει, που του δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα και εμπνέει τόσους καλλιτέχνες χρόνια τώρα. Όπως είπε και ο Ντιντερό «Η απλότητα είναι μία από τις βασικές ιδιότητες της ομορφιάς, είναι αναπόσπαστη ένδειξη της υψηλοφροσύνης»!
   Ας ενωθούμε να αλλάξουμε ή να θέσουμε στο περιθώριο όλους εκείνους που σήμερα είναι εγκλωβισμένοι σε  μια υλιστική αναξιοκρατική εποχή που καθορίζει ως μέγιστη αξία τον πλουτισμό και την προσωπική καταξίωση. Έχοντας ως στόχο τη  σύναψη  ιδιοτελών  και  όχι ουσιαστικών σχέσεων που  θα του εξασφαλίσουν επαγγελματική  αποκατάσταση  και κοινωνικό κύρος.
 

 


1 σχόλια:

μας φάγανε οι κουλτουριάρηδες οι φιλελευθεροί και οι αστοι

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More