6 Οκτ 2012

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή στα Spam SMS - ιούς

Ποια είναι η προειδοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μηνύματα προς κινητά τηλέφωνα με παραπλανητικό περιεχόμενο. Προειδοποίηση προς τους πολίτες, για μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο που αποστέλλονται σε κινητά τηλέφωνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, απευθύνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών.
Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμούς κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό, και αναφέρουν ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή
αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα, να αποφεύγουν να ανοίγουν μηνύματα, στα οποία φαίνεται ως αποστολέας άγνωστος προς αυτούς αριθμός από το εξωτερικό, να μην απαντούν ποτέ και να ενημερώνουν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο τηλέφωνο 11012 ή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More