19 Νοε 2012

Lidl Hellas: Τρομοκρατικές πολιτικές από την εργοδοσία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ»
Lidl Hellas: Τρομοκρατικές πολιτικές από την εργοδοσία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Αυταρχικές και τρομοκρατικές πολιτικές εκ μέρους της εργοδοσίας καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην Lidl Hellas.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της Lidl Hellas των περιφερειών Γέφυρας-Τρικάλων κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του συνδικαλισμού στο χώρο της εργασίας.

«Εμείς οι εργαζόμενοι στη Γερμανική πολυεθνική εταιρεία Lidl καταγγέλλουμε τις αυταρχικές και τρομοκρατικές πολιτικές που χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα, η εργοδοσία της εταιρείας κατά των εργαζομένων, με βασικό στόχο τον εκφοβισμό και την υποταγή τους στις παράλογες και αντεργατικές απαιτήσεις τους», επισημαίνουν και προσθέτουν πως «σύμφωνα με μαρτυρίες απολυμένων στελεχών υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του συνδικαλισμού στο χώρο της εργασίας και αυτό εξάλλου φαίνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πανευρωπαϊκά σωματεία εργαζομένων στο χώρο της Lidl».

Το Σωματείο ακόμη τονίζει πως «η παρακολούθηση των εργαζομένων με κάμερες στο χώρο της εργασίας τους με πρόσχημα την ασφάλεια δημιουργούν απαράδεκτο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους».

«Η εταιρεία θέλοντας να ενισχύσει την καλή της εικόνα προς τους πελάτες της προβαίνει σε διάφορες ενέργειες δωρεών όπως για παράδειγμα στο Χαμόγελο του Παιδιού, όταν από την άλλη μεριά καθημερινά σβήνει το χαμόγελο από τα πρόσωπα των εργαζομένων της που με προσχηματικούς λόγους απολύει. Δωρεές που βγαίνουν από τις πλάτες των εργαζομένων που δέχονται αφόρητες πιέσεις χρόνου διεκπεραίωσης των εργασιών, που τους ανατίθενται», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ : http://www.imerisia.gr/article.asp?c...ubid=112951655

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More