14 Δεκ 2012

Προκλητικός ο Ευ. Βενιζέλος, παρουσίασε χτες πρόταση νόμου για την προστασία των «ευπαθών ομάδων»!

Την απόλυτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης πρόβαλλε ο Ευ. Βενιζέλος και προσπαθώντας να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα παρουσίασε μια σειρά από παρεμβάσεις - πτωχοκομείου για την «προστασία» των αναπήρων και των ανέργων.
«Δεν είμαστε εδώ για να δημιουργούμε προβλήματα στο πώς λειτουργεί η κυβέρνηση, αλλά για να δίνουμε δυναμική, να εισάγουμε θέματα στην ατζέντα», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας την ταξική προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην επιβολή των βάρβαρων μέτρων. Ο ίδιος παρουσίασε και πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνει όπως υποστήριξε «μέτρα προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων», τα οποία έρχονται να «χρυσώσουν το χάπι» μετά τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων που περιλαμβάνουν περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, με την ψήφο και του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για «ψίχουλα» που εμφανίζονται παραμονές της κατάθεσης του νέου φορολογικού - ληστρικού νομοσχεδίου. Τα μέτρα, όπως ισχυρίστηκε ο Ευ. Βενιζέλος «καλύπτουν 430.000 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» και «έχουν κόστος 122 εκατομμύρια ευρώ». Ουσιαστικά αφορούν τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού και είναι αμφίβολο αν τελικά θα δοθούν, αφού το κόστος της πρότασης νόμου πρέπει να εγκριθεί από την τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια να εγκριθεί από τη Βουλή.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του ΠΑΣΟΚ επιδιώκεται: «Πρώτον η εξαίρεση των βαριά ανάπηρων από τις περικοπές σε συντάξεις και δώρα. Δεύτερον η μη περικοπή του ΕΚΑΣ όπως νομοθετήθηκε για τους άνω των 65 ετών για τους ανάπηρους και τα παιδιά. Τρίτον επέκταση των ισχυουσών προβλέψεων για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων. Τέταρτον καθιέρωση μεταβατικής περιόδου στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από (65 - 67 χρόνια) που θα αφορά ανέργους μεγάλης ηλικίας. Πέμπτον εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των αγροτών ως προς τα γενικά όρια με τους άλλους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες».
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα ψήφισαν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την περικοπή των επιδομάτων και τις δραστικές μειώσεις για φάρμακο και υγεία, τώρα εμφανίζονται τάχα να ζητούν «κοινωνικές πολιτικές», εμπαίζοντας ανοιχτά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος θα μεταβεί στη Ρώμη, για να συμμετάσχει σε διήμερη συνάντηση ηγετών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More