11 Δεκ 2012

Γερμανία: Στα χαμηλά έξι μηνών το εμπορικό πλεόνασμα

Oι γερμανικές εξαγωγές τον Οκτώβριο παρουσίασαν απροσδόκητη άνοδο 0,3%, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 0,5% σε μηναία βάση, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.
Στα χαμηλά έξι μηνών υποχώρησε το εμπορικό πλεόνασμα στη Γερμανία τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στα 15,2 δισ. ευρώ, από 16,9 δισ. ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο. Βασική αιτία της συρρίκνωσης είναι η μειωμένη ζήτηση γερμανικών αγαθών από τα κράτη της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, οι γερμανικές εξαγωγές τον Οκτώβριο παρουσίασαν απροσδόκητη άνοδο 0,3%, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 0,5% σε μηναία βάση, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές είχαν παρουσιάσει μηνιαία αύξηση 2,4%. Με πολύ υψηλότερο ρυθμό, της τάξης του 2,5%, ενισχύθηκαν οι εισαγωγές στη Γερμανία τον Οκτώβριο.
Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα παρουσιάσει συρρίκνωση το δ’ εξάμηνο του έτους, εν μέσω υποχώρησης των εξαγωγών.
«Μπορεί η προοπτική να έχει αρχίσει να βελτιώνεται δειλά λόγω των θετικών ενδείξεων από την Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά η ύφεση στην Ευρωζώνη εξακολουθεί να πλήττει σοβαρά τις γερμανικές εξαγωγές», σχολιάζει ο Κρίστιαν Σουλτζ από την Berenberg Bank.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More