2 Ιαν 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το ΠΑΣΟΚ καλύπτει τώρα τον Παπακων/νου! Οι απειλές του έπιασαν τελικά τόπο;

Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το ΠΑΣΟΚ καλύπτει τώρα τον Παπακων/νου! Οι απειλές του έπιασαν τελικά τόπο;Στο ΠΑΣΟΚ τρέμουν την λίστα Λαγκάρντ, καθώς κάθε φορά που αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση αυτή και βέβαια, πάντα ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους που εξαφάνισαν την λίστα, αλλά το αξοσημείωτο σε non paper ενημέρωση του κόμματος είναι η αλλαγή στάσης έναντι του Γ.Παπακωνσταντίνου, για τον οποίο δύο μόλις ημέρες μετά την διαγραφή του, περίπου τον δικαιολογογούν και επίρρίπτουν όλες τις ευθύνες στον Ι.Διώτη για την μη αξιοποίηση, προσπερνώντας το γεγονός ότι από την λίστα αφαιρέθηκαν οι συγγενείς του!

Είναι σαφές ότι η προειδοποίηση του Γ.Παπακωνσταντίνου προς τον Ε.Βενιζέλο για το θέμα των ευθυνών του στο πρόγραμμα των υποβρυχίων Type 214 δεν ήταν "τουφεκιά στον αέρα".

Πληροφορίες που έχει ήδη αποκαλύψει το defencenet.gr, αναφέρουν ότι για την υπόθεση έχει στείλει "μήνυμα" ο Γ.Παπακωνσταντίνου στον Ε.Βενιζέλο, ότι "Μπορεί αυτός να ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού και της μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά αυτός ηταν που υπέβαλε το αίτημα και υπογράφει το νόμο που έκανε πλουσιότερο κατά εκτατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον Ι.Σάφα και άφησε το Ναυτικό χωρίς υποβρύχια" Και αυτό γιατί πλέον καταδεικνύεται άμεση οικονομικής φύσεως σχέση ανάμεσα στον πρώην υπουργό Οικονομικών και τον αφαιρεθέντα από την λίστα εξάδελφο του Α.Ρωσσώνη στο πρόγραμμα αυτό στο οποίο εμπλέκεται φυσικά και ο Ε.Βενιζέλος: Ο Α.Ρωσσώνης, ο άνθρωπος που έκτισε τη "ναυτική αυτοκρατορία" στο ΓΕΝ, ανήκει στην ομάδα που προώθησε την αναθεώρηση της σύμβασης και εκεί που οι Γερμανοί ήταν να πληρώσουν ρήτρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πήραν μέσω του Ισκαντάρ Σάφα (κολλητού του Ρωσσώνη) μια .... ακόμα παραγγελία για δύο υποβρύχια!

Αυτο συνδέει με σχέσης συνενοχής τον Ε.Βενιζέλο και τον Γ.Παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρεται σε «non paper» της Ιπποκράτους, οι ευθύνες ανήκουν στον ... ΣΥΡΙΖΑ (σε ό,τι αφορά στο πολιτικό σκέλος), στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου (για το χειρισμό της «λίστας»), στον πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη (δεν ενήργησε σωστά και σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του) και στο ίδιο το ΣΔΟΕ (παρέλειψε να ερευνήσει την υπόθεση). Για τον πρόεδρό του Ε.Βενιζέλο που είχε "ξεχάσει" επί 1,5 χρόνο την λίστα στο γραφείο του, δεν υπάρχει κανένα θέμα για το ΠΑΣΟΚ...

Η Ιπποκράτους εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να υποστηρίξει μέσω μιας «οργανωμένης, συκοφαντικής μυθολογίας ότι ο κ. Βενιζέλος είχε προσωπικούς, οικογενειακούς ή πολιτικούς λόγους να μείνει αναξιοποίητη και αδρανής η "λίστα"», ενώ γίνεται λόγος και για «μεγάλο και τυφλό πολιτικό μίσος» προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι «όσοι νόμισαν ότι μπορούν να θέσουν το ΠΑΣΟΚ υπό πολιτική ομηρεία διαψεύσθηκαν από τις εξελίξεις» και «το ΠΑΣΟΚ έδειξε και πάλι ότι λειτουργεί ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας».

Αμέσως μετά την κατάθεση της πρότασης για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον κ. Παπακωνσταντίνου, η Ιπποκράτους είναι σχετικά ήπια στην κριτική που του ασκεί, αν και, βεβαίως γίνεται λόγος για πολιτικές και ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών. Και πως να μην είναι ήπια αφού ο Γ.παπακωνσταντίνου "κρατάει" τον Ε.Βενιζέλο με την υπόθεση των υποβρυχόων Type 214;

Αναφορικά με την παράδοση του υλικού από τον κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη, επισημαίνεται ότι αυτό «συνιστούσε εντολή ελέγχου». Αλλά τι έλεγχο να έκανε ο Ι.Διώτης, αφού η λίστα είχε ήδη αλλοιωθεί από τον Γ.παπακωνστσντίνου; Δηλαδή δεν έφταιγε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, αλλά ο Ι.Διώτης, κατά το ΠΑΣΟΚ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η προσπάθεια συγκάλυψης του Γ.Παπακωνσταντίνου, αλλά φαίνεται ότι ρο "μήνυμα που έστειλε στον Ε.Βενιζέλο, φαίνεται ότι "έπιασε τόπο"...

Μάλιστα - το εξωφρενικό - στοχοποιούν - τον Ι.Διώτη λέγοντας ότι "αν ο κ. Διώτης είχε νομικές αντιρρήσεις ως προς τη χρήση του υλικού ακόμα και ως πηγής πληροφοριών λόγων του ότι ήταν προϊόν υποκλοπής δεν έπρεπε να το αποδεχτεί όταν του το έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ούτε να πληροφορηθεί το περιεχόμενό του και να το αξιολογήσει ενημερώνοντας δύο μήνες αργότερα τον νέο υπουργό. Ενώ αν είχε οποιαδήποτε αμφιβολία για το πολιτικό πλαίσιο έπρεπε να ζητήσει διευκρίνιση".

Φαίνεται ότι ξέχασαν πολύ εύκολα ότι πριν δύο μήνες μόλις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Ε.Βενιζέλος διατεινόταν ότι "Δεν έδωσα σημασία στην λίστα γιατί δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επειδή ήταν προϊόν εγκλήματος"!

Δηλαδή ήταν έγκλημα το ότι κάποιος είχε κλέψει την λίστα από την HSBC της Ελβετίας, αλλά όχι ότι την αλλοιωσαν και την απέκρυψαν δύο υπουργοί Οικονομκών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More